DONNU MUČI OZLJEDA / 'Osjećam se bolje, ali ne znam hoću li se više ikada moći kretati kao prije te operacije. Nisam to mogla podnositi...'

Image
Foto: Profimedia

Naša Donna Vekić otvoreno je progovorila o borbi s teškom ozljedom

4.8.2022.
15:35
Profimedia
VOYO logo

Kolovoz je u teniskom svijetu sinonim za američki beton, a vrhunac turneje po Sjedinjenim Američkim Državama počinje US Openom krajem ovog mjeseca. Tenis u Americi igra i naša Osječanka Donna Vekić koja je u prvom kolu Washingtona svladala sedmu nositeljicu Mayar Sherif s prilično komfornih 6:4, 6:1.

Image
BRAVO! /

Hrvati uvjerljivi na početku turnira u Washingtonu: Donna Vekić i Borna Gojo prošli u drugo kolo

Image
BRAVO! /

Hrvati uvjerljivi na početku turnira u Washingtonu: Donna Vekić i Borna Gojo prošli u drugo kolo

Taj komforan rezultat nam mami osmijeh na lice, a Donna je za tennis.com razgovarala o ozljedi s kojom se muči neko vrijeme:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Donna Vekić/Instagram

"Nisam još u svom najboljem izdanju, ali polako dolazim do toga. Svaki se tjedan sve bolje osjećam, a nakon Wimbledona napravili smo jedan dobar trenažni blok tako da se definitivno osjećam bolje i snažnijom nego li prije.", kaže 26-godišnja Osječanka koja vuče ozljedu od siječnja 2021. godine.

Stigla je i nagrada za trud

Prošla godina je bila jako turbulentna za našu talentiranu igračicu. Nakon već spomenute ozljede na prvom grand slamu u sezoni, Donna je stisnula zube i igrala Roland Garros i svoj omiljeni travnati dio sezone, ali nakon Wimbledona, Olimpijskih igara i US Opena više nije mogla takvu bol podnositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluženo s obzirom na sve što je 2021. godine prošla koncem sezone iza nas stigla je nagrada u obliku treće titule u karijeri, trofeja na turniru u Courmayeuru. Kako to obično biva u sportu veliki dio igra i psihologija. Naime, čuvala je desno koljeno pa je imala problema s lijevim gležnjem, sve se vezalo jedno na drugo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi US Open

"Još se uvijek pokušavam vratiti na svoju staru razinu. Moje povjerenje u desnu nogu se popravlja, ali još uvijek to nije idealno. Ne znam hoću li se ikada opet moći kretati jednako dobro kao prije operacije, ali to je definitivno nešto na čemu jako radim", izjavila je u Washingtonu trenutačno 86. igračica na WTA listi.

Sljedeći grand slam koji je pred njom nudi optimizam jer tamo ima rezultat karijere, četvrtfinale nakon kojeg je bila i najbolje ikada rangirana u svojoj karijeri, držala je tih dana 19. mjesto. Možemo se samo nadati da će s našom tenisačicom biti sve uredu i poželjeti joj sreću uoči meča 2. kola Washingtona protiv Kineskinje Xiyu Wang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo