ĐOKOVIĆA I EKIPU ČEKA PRAVI PAKAO NA AUSTRALIAN OPENU: / Zbog samo jednog poteza mogu ih uhititi i deportirati

Image
Foto: Profimedia

Prvo će morati 14 dana u karantenu, a za to će ih vrijeme testirati nekoliko puta

11.1.2021.
18:37
Profimedia
VOYO logo

Uoči skorašnjeg održavanja prvog ovosezonskog grand slam turnira, Australian Opena, pojedini mediji otkrili su s kakvim bi se oštrim mjerama mogli suočiti tenisači sudionici natjecanja. Naime, prijeti im čak deportacija i uhićenje...

Prvo će morati 14 dana u karantenu, a za to će ih vrijeme testirati nekoliko puta. Smjet će samo kratko vrijeme biti izvan hotela i morat će se kretati u malim grupama i to tek nakon osmog dana boravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedini tenisači bit će čak odvojeni od ostalih, a među njima su Srbin Novak Đoković, Španjolac Rafel Nadal i Austrijanac Dominic Thiem, a za njih pak vrijedi poseban set pravila zbog kojih će, ako ih prekrše, biti deportirani ili uhićeni te da im prijeti novčana kazna ili diskvalifikacija, ovisno o težini prekršaja.

Image
Foto: Profimedia

(201012) -- PARIS, Oct. 12, 2020 (Xinhua) -- Novak Djokovic of Serbia reacts during the men's singles final match against Rafael Nadal of Spain at the French Open tennis tournament 2020 at Roland Garros in Paris, France, Oct. 11, 2020.,Image: 562515021, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Rigorozna pravila

Kazne su sljedeće. Svatko tko napusti karantenu bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara. Isto tako, tko prekrši pravilo može se suočiti s diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, hapšenjem, pa čak i deportacijom. To bi značilo da bi svaki taj pojedinac mogao imati problema za ponovni ulazak u Australiju u sljedećim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nulta tolerancija nastupa onda kada se igrači ukrcaju u jedan od 18 čarter letova koji polaze iz sedam gradova: Abu Dhabija, Antalije, Dohe, Dubaija, Los Angelesa, Miamija i Singapura.

Ove mjere stajat će organizatora čak 35 milijuna dolara, dok je kapacitet tribina smanjen i do 50 posto kako bi se smanjio kontakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo