ATP tour službeno objavio / Đoković, Nadal i društvo ni ove godine neće igrati u Kini. Evo koji je razlog

Image
Foto: Profimedia.hr

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) je izdala i jednogodišnje licence za šest ATP 250 turnira koji će biti igrani na tvrdoj podloz

21.7.2022.
16:40
Profimedia.hr
VOYO logo

Svi ATP turniri koji su trebali biti održani u Kini ove godine otkazani su zbog lokalnih ograničenja koja su na snazi u pokušaju suzbijanja epidemije izazvane koronavirusom, a ATP Tour je u četvrtak predstavio šest novih gradova koji su dobili jednogodišnju licencu za domaćinstvo turnira u jesenskom razdoblju.  

Otkazani su Šangaj Masters (ATP 1000), China Open u Pekingu (ATP 500), Chengdu Open Zhuhai Championships (ATP 250) pa već treću godinu zaredom neće biti kineske turneje koja je u kalendaru ATP Toura zauzimala termine u rujnu i listopadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi tenisačima omogućila da u tom razdoblju ipak imaju gdje osvajati bodove i novčane nagrade, Udruga teniskih profesionalaca (ATP) je izdala jednogodišnje licence za šest ATP 250 turnira koji će biti igrani na tvrdoj podlozi, a za domaćine su odabrani San Diego (19. - 25.9.), Seul, Tel Aviv - dvorana (26.9. - 2.10.), Firenza - dvorana, Gijon - dvorana (10. - 16.10.) i Napulj (17. - 23.10.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Otkazivanje turnira je realnost'

"Nažalost, otkazivanje turnira je realnost, a pogođenim turnirima i našim fanovima želimo sve najbolje. U isto vrijeme, ohrabrujuće je da imamo toliko sjajnih gradova domaćina koji su spremni uskočiti za ovu sezonu", izjavio je predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi u službenom priopćenju.

Još jedna promjena u kalendaru ATP Toura je promicanje Astana Opena u kazahstanskom glavnom gradu Nur-Sultanu iz ATP 250 u ATP 500 turnir za ovu sezonu, a bit će u istom tjednu sa tokijskim Japan Openom (3. - 10.10.). Astana Open je u prethodne dvije sezone imao jednogodišnju licencu, a sada postaje stalni turnir u ATP Tour kalendaru prezuimajući licencu koju je do sada imao ruski Sankt Peterburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo