ĐOKOVIĆ JE MOŽDA IPAK MALO PRETJERAO S IDEJAMA: / Prijedlogom zgrozio tenisku legendu - 'Gadi mi se to što Novak želi'

Image
Foto: Profimedia

Prvo je predložio da se ukinu linijski suci, a sada je otišao korak dalje

20.11.2020.
12:20
Profimedia
VOYO logo

Biti najbolji tenisač svijeta nosi sa sobom i neke privilegije, poput onih da u javnosti možete davati svakojake prijedloge i promjene koje bi uveli u sport kojim se bavite. Srpski tenisač Novak Đoković tako već neko vrijeme predlaže neke novitete u tenisu, ali oni ne nailaze na neko pretjerano odobravanje.

Prvo je predložio da se ukinu linijski suci, a sada je otišao korak dalje i izjavio da bi se mečevi na svim turnirima trebali igrati na dva dobivena seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako postoji tradicija da se na Grand Slamovima igra na tri dobivena seta, ja se zalažem da se sve igra na dva dobivena seta. Mislim da imamo dooljno mečeva i turnira tijekom cijele godine. Imamo najdužu sezonu na svijetu od svih sportova. Sezona nam počinje u siječnju, a završava u studenom. Svaki tjedan postoji negdje turnir. Ne vidim nijedan razlog osim tradicije zašto bi se Grand Slamovi igrali na tri dobivena seta. Kraći mečevi bi doprinijeli tome da se tenis kao marketinški proizvod poboljša i više zaradi. Moramo se prilagoditi mlađoj generaciji", izjavio je Đoković i usput je naveo podatak da prema nekim istraživanjima prosječni gledatelj tenisa ima 61 godinu.

"Ne znam hoćemo li skratiti broj gemova, setova, promijeniti kalendar, sustav bodovanja, ali nešto ćemo morati promijeniti", zaključio je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays against Spain's Rafael Nadal during their men's final tennis match at the Philippe Chatrier court on Day 15 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on October 11, 2020.,Image: 562470730, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Gadio bi mi se takav tenis'

No, s Đokovićem se baš i ne slaže slavni australski tenisač Todd Woodbridge, štoviše, on kaže kako bi mu se gadio gledati takav tenis.

"Nema šanse da mu ta ideja prođe. Gadio bi mi se takav tenis. Najbolje kod tenisa je uprava to što su Grand Slamovi posebni i da biste postali osvajač takvog turnira morate biti najbolji i tehnički i taktički i fizički. Ako bi se Grand Slamovi igrali na dva dobivena seta, onda bi svaki turnir izgledao isto. Iznenađen sam što se Novak zalaže za tako nešto. On je jedan od onih koji je dosad imao najviše koristi što se igra na tri dobivena seta i sigurno ima više pobjeda zbog tog pravila, nego poraza", rekao je Woodbridge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo