DJEVOJKA BEZ GAĆICA / Kultnim posterom šokirali teniski svijet

All England Club izazvao je pravu bujicu negodovanja nakon što je svoj ekshibicijski turnir promovirao sa kultnim posterom iz 70 - ih godina, na kojem je djevojka bez gaćica.

19.3.2015.
16:56
VOYO logo

Htjeli su ispasti originalni, a izazvali su brojne rasprave i negodovanja. All England Club najavio je svoj ekshibicijski turnir sa kultnim posterom iz 70 - ih godina prošlog stoljeća, na kojem pozira djevojka bez gaćica na teniskom terenu. I odmah su naišli na brojne kritike. Kako poster nije dio teniske povijesti, a djevojka na njemu nije niti tenisačica nego je model, javili su se kritičari i uslijedila je isprika putem Twittera.

"Ispričavamo se zbog uvreda koje smo izazvali stavljanjem kultnog postera. To je kontroverzan dio povijesti", stoji na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvarno je zanimljivo što je baš Wimbledon odlučio staviti ovakvu fotografiju, ako se zna koliko su čelni ljudi All England Cluba konzervativni prema takvim stvarima, i jako se drže svojih pravila. Tako od svojih tenisača i tenisačica zahtjevaju da nastupaju isključivo u bijeloj opremi. Naravno, nakon kritika odmah su ga maknuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo da je poster uzrokovao debate na društvenim mrežama. Mi smo dali jasno do znanja da to nije način na koji mi vidimo žene, već da se radi o povijesnom posteru iz 70-ih godina", rekao je glasnogovornik All England Cluba.

Teniski fanovi na Twitteru su ostali zgroženi potezom Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vjerovati da su oni postavili ovaj poster kao najavu ekshibicijskog turnira", objasnila je jedna navijačica na društvenim mrežama.

Vrijedi napomenuti kako je sporni poster nastao iz fotografije Martina Elliota 1976. godine, koji je slikao svoju tadašnju djevojku, 18 - godišnju Fionu Butler. Fotografija je prvi puta objavljena kao dio Atheninog kalendara, ali je tijekom godina ubrzo stekla kultni status. Veliki dio mladih je u to doba u svojim sobama imao taj poster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Kontroverzna fotografija iz 70 - ih je postala iznimno popularna, te je prodana u dva milijuna primjeraka", objasnio je glasnogovornik All England Cluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je poznatu scenu s postera reprizirala engleska glumica Amanda Holden.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo