Četvorka u Madridu / Davis Cup: Australci pomeli BiH, sjajan preokret Japanaca u Kini

Image
Foto: AP Images

Iz kvalifikacija Davis Cupa dobili smo prve četiri reprezentacije na završnom turniru u Madridu

2.2.2019.
12:47
AP Images
VOYO logo

Teniske reprezentacije Australije, Italije, Kazahstana i Japana izborile su nastup na završnom turniru Davis Cupa koji će se ove godine po prvi put održati u novom formatu u studenome u Madridu.

Australija je u Adelaideu svladala Bosnu i Hercegovinu s čistih 4-0. Pobjednički treći bod Australcima su osigurali John Peers i Jordan Thompson koji su sa 7:5, 6:1 u igri parova svladali Mirzu Bašića i Tomislava Brkića, a konačan rezultat postavio je Aleksej Popyrin sa 6:1, 7:6 (2) protiv Nermana Fatića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je kao gost u Kolkati svladala Indiju s 3-1. Domaći su drugog dana smanjili na 1-2 zahvaljujući pobjedi Rohana Bopanne i Divija Sharana protiv Mattea Berrettinija i Simona Bolellija u igri parova (4:6, 6:3, 6:4), no potom je Andreas Seppi nadigrao Prajnesha Gunneswarana sa 6:1, 6:4 za prolaz Italije.

Kazahstan je u Astani svladao Portugal s 3-1. Gostima su nadu u preokret pobjedom u igri parova produžili Gastao Elias i Joao Susa koji su s 3:6, 6:3, 6:4 svladali Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova, ali pobjednički treći bod domaćima je osigurao Mihail Kukuškin koji je sa 6:4, 6:1 bio bolji od Joaa Souse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo u Guangzhouu gdje je Japan kao gost svladao Kinu s 3-2. Kina je povela s 2-1 nakon igre parova u kojoj su Mao-Xin Gong i Ze Zhang svladali Bena McLachlana i Yasutaku Uchiyamu (5:7, 7:5, 6:4), no u preostala dva pojedinačna dvoboja Japan je preokrenuo. Prvo je Yoshihito Nishioka nadigrao Yibinga Wua sa 6:2, 6:0, a onda je Taro Daniel svladao Zhea Lija sa 6:3, 6:7 (4), 6:3.

Uzbekistan je u Taškentu smanjio zaostatak protiv Srbije na 1-2 nakon što su Sanjar Fajziev i Denis Istomin svladali Nikolu Milojevića i Viktora Troickog s 2:6, 6:1, 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih osam reprezentacija koje ostvare pobjede u kvalifikacijskim dvobojima pridružit će se Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, SAD-u, Argentini i Velikoj Britaniji na finalnom turniru koji će biti odigran od 18. do 24. studenoga u Madridu.

Davis Cup, kvalifikacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija - BiH 4-0
Indija - Italija 1-3
Kina - Japan 2-3
Kazahstan - Portugal 3-1
Uzbekistan - Srbija 1-2
Brazil - Belgija 1-1
Njemačka - Mađarska 2-0
Švicarska - Rusija 0-2
Češka - Nizozemska 1-1
Kolumbija - Švedska 2-0
Austrija - Čile 1-1
Slovačka - Kanada 1-1

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo