ČUDESNI BORNA STIGAO DO REZULTATA KARIJERE: / Nezaustavljivi Ćorić se vratio iz ponora i prvi put srušio 9. tenisača svijeta!

Image
Foto: AFP

U četvrtfinalu BNP Paribas Opena hrvatski tenisač igrao je protiv Kevina Andersona

15.3.2018.
23:32
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je u četvrtfinalu ATP Masters 1000 turnira Južnoafrikanca Kevina Andersona 2:6, 6:4, 7:6 (3) i tako stigao do najvećeg uspjeha u karijeri, a prvi put u četvrtom dvoboju protiv Andersona stigao je do pobjede. Prije današnjeg susreta nije mu uzeo niti set.

Loš početak hrvatskog tenisača

Zagrepčanin je loše krenuo u susret protiv devetog tenisača svijeta i izgubio prvi gem na svojem servisu. Sigurni Anderson držao je prednost bez problema, a napravio je još jedan break i završio set sa 6:2 u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna je čvršće krenuo u drugi set i oduzeo servis protivniku već u prvom gemu, postao je agresivniji i sigurniji na početnom udarcu. Anderson mu je zaprijetio u četvrtom gemu seta, ali Ćorić je spasio break loptu. Do kraja seta nije dopustio nijednu šansu protivniku za oduzimanje servisa i sigurnim desetim gemom bez izgubljenog poena zaključio je drugu dionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mentalno bolji u završnici susreta

U drugom gemu odlučujućeg seta hrvatski tenisač se našao u problemima. Anderson je imao dvije break prilike, ali opet ih spašava Ćorić. Južnoafrikanac je napravio break u šestom gemu, a posljednji poen poklonio mu je Borna dvostrukom pogreškom. Nije se predavao Ćorić i odmah je vratio break, a nakon toga obojica su osvajala svoje servis gemove i došlo se do 13. igre gdje je bolji bio hrvatski tenisač. Nervozni Anderson prvi mini break poklonio je dvostrukom pogreškom, a još nekoliko puta forehand poslao daleko van terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće četvrtfinale na Masters 1000 turniru i prva pobjeda

Ćorić je u četvrtom međusobnom okršaju protiv Andersona prvi put slavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bilo treće četvrtfinale za Bornu na Masters 1000 turnirima i sada je stigao do prvog polufinala. Prošle godine igrao je četvtrfinale u Madridu te izgubio od Dominica Thiema, a u Cincinnatiju 2016. izbacio ga je prvi hrvatski reket Marin Čilić koji je tada i osvojio turnir.

U sljedećoj fazi natjecanja očekuje boljeg iz susreta Švicarca Rogera Federera i Korejca Hyeona Chunga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo