ČUDESNI POEN: / Thiem prvo bacio u očaj Nadala, a onda ga i izbacio s turnira

Image
Foto: Screenshot: Twitter

Dominic Thiem je iz trećeg ovosezonskog pokušaja stigao do prve pobjede protiv Rafaela Nadala i tako prekinuo niz Španjolac od 17-0 na zemlji.

19.5.2017.
18:29
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Austrijanac je Nadala pobijedio u petak u četvrtfinalu Mastersa u Rimu sa 6-4, 6-3 i tako mu nanio prvi poraz ove sezone na zemlji, podlozi na kjoj je Španjolac kralj. Thiem i Nadal su na prethodna dva turnira u Barceloni i Madridu igrali u finalu, a oba puta je Rafa slavio u dva seta. Sad je došlo vrijeme za osvetu.

Po dvaput je Thiem oduzimao servis Nadalu u oba seta, a samo u prvom dopustio 'break' Španjolcu kada je kod 5-2 po prvi put servirao za set. Ono što je propustio u prvom pokušaju, nije u drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Thiem je napravio 'break' za vodstvo 4-3, potom spasio tri 'break-lopte' i poveo 5-3 te u sljedećem gemu, još jednim oduzetim servisom, stigao do svog prvog polufinala u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thiem je bio vinovnik i fantastičnog poteza kojem je zapljeskala i publika u Rimu. Naime, kod rezultata 6-4 i 3-3 u drugom (40-40), Nadal je bio na servisu. Thiem mu je vratio, a Španjolac je lukavo "rezao" lopticu kako bi nadmudrio Austrijanca.

No, Thiem je pokazao strašnu brzinu i osjećaj za poen, stigao lopticu, vratio ju Španjolcu u polje, a nakon toga, kad je Nadal vratio lopticu, fantastično pogodio za pljesak na otvorenoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAKON DVA I POL SATA BORBE: Amerikanac bez ijednog breaka sredio Čilića i poslao ga kući

U polufinalu 23-godišnji Austrijanac, koji se spominje u kontekstu nasljednika Nadala zbog sjajne igre na zemlji, čeka boljeg iz okršaja Novaka Đokovića i sjajnog Argentinca Juana Martina Del Potra. U drugom polufinalu sastaju se Alexander Zverev i John Isner koji je ranije danas izbacio Marina Čilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP Rim - četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alexander Zverev (Njem/16) - Miloš Raonić (Kan/5) 7-6 (4), 6-1

John Isner - MARIN ČILIĆ (HRV/6) 7-6 (3), 2-6, 7-6 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominic Thiem (Aut/8) - Rafael Nadal (Špa/4) 6-4, 6-3

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo