ĆORIĆ U OSMINI FINALA ŠANGAJA, ČILIĆ NEOČEKIVANO ISPAO: / Najbolji hrvatski tenisač izgubio u drugom kolu od mladog Čileanca

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Šangaju

9.10.2018.
16:26
Pixsell
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Šangaju, dok je Marin Čilić zaključio svoj nastup neočekivanim porazom u drugom kolu. Čilić je nakon više od dva sata igre izgubio od Čileanca Nicolasa Jarryja 6-2, 6-7 (6), 5-7, dok je Ćoriću za pobjedu 6-4, 6-2 protiv Amerikanca Bradleyja Klahna trebalo tek nešto više od sat vremena igre.

Najbolji hrvatski tenisač je protiv 22-godišnjeg Čileanca imao vodstvo 1-0 u setovima, dvije meč lopte u drugom setu, te servis za meč u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad 48. tenisačem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić ispao kao peti nositelj

Čilić, koji je kao peti nositelj bio slobodan u prvom kolu, odlično je otvorio meč. Uz rani brek poveo je 3-0, a potom kod rezultata 5-2 još jednom oduzeo servis suparniku i nakon svega 26 minuta igre poveo 1-0 u setovima.

U drugom setu 198 cm visoki Čileanac je zaigrao daleko bolje i uspješno je branio svoj servis. Čilić je kod rezultata 3-2 imao break loptu za vodstvo 4-2, a pri vodstvu 5-4 i meč loptu, ali je Jarry sve izvukao i dogurao set do trinaeste igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustio dvije meč lopte

Prvi hrvatski reket je u 'tie-breaku' kod rezultata 6-5 imao i drugu meč loptu, nažalost niti ovu nije iskoristio. Čileanac je potom nanizao tri poena osvojivši set rezultatom 8-6.

U odlučujućem, trećem setu Čileanac se držao do rezultata 2-2, tada je najbolji hrvatski tenisač načinio break, poveo 4-2 i činilo se kako će mirno privesti meč kraju. Nažalost, prvi vodstvu 5-4 servirao je za meč i nije iskoristio priliku. Neobjašnjivo je pao izgubivši tri gema u nizu za veliki preokret i pobjedu mladog Čileanca koji će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Talijana Andreasa Seppija i Britanca Kylea Edmunda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić porazio Klahna za osminu finala

Plasman u osminu finala izborio je i Ćorić nakon što je pobijedio Amerikanca Bradleyja Klahna 6-4, 6-2. Ćorić je u prvom kolu po prvi puta u karijeri pobijedio trostrukog grand-slam pobjednika Švicarca Stana Wawrinku, a odličnu igru prikazao je i u drugom nastupu protiv američkog kvalifikanta. Ćorić je protiv 104. tenisača svijeta slavio nakon svega 75 minuta igre.

Ćorić je na otvaranju meča načinio break i potom gem prednosti mirno sačuvao do konca seta. U drugom setu je dva puta oduzeo servis svom protivniku, za vodstvo 2-1 i 4-1, rutinski odradivši ostatak meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladog hrvatskog tenisača u idućem kolu očekuje meč protiv pobjednika dvoboja između trećeg nositelja Argentinca Juana Martina del Potra i Francuza Richarda Gasqueta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo