ŽDRIJEB US OPENA / Tri hrvatska predstavnika doznali protivnike na posljednjem Grand Slamu sezone

Image
Foto: Profimedia

Novak Đoković je drugi nositelj, a za plasman u 2. kolo i povratak na vrh ATP ljestvice igrat će protiv Francuza Alexandrea Mullera

25.8.2023.
12:31
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 29.) u prvom kolu US Opena igrat će protiv Argentinca Sebastiana Baeza (ATP - 42.), Petra Martić (WTA - 36.) je za suparnicu dobila Njemicu Tatjanu Mariju (WTA - 49.), a Donna Vekić (WTA - 21.) čeka kvalifikanticu, odlučeno je ždrijebom održanim u New Yorku.

Image
KIŠA JE BILA VEĆI PROBLEM /

Ćorić opravdava status prvog nositelja u Winston-Salemu: U četvrtfinalu je izgubio samo četiri gema

Image
KIŠA JE BILA VEĆI PROBLEM /

Ćorić opravdava status prvog nositelja u Winston-Salemu: U četvrtfinalu je izgubio samo četiri gema

Ćorić je postavljen za 27. nositelja, a ovo će mu biti prvi dvoboj protiv 22-godišnjeg argentinskog tenisača koji je na US Openu debitirao prošle godine i izgubio u prvom kolu. Za hrvatskog reprezentativca ovo će biti deveti nastup u glavnom ždrijebu u Flushing Meadowsu, gdje je 2020. plasmanom u četvrtfinale ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju plasmana u drugo kolo Borna bi se za plasman u 3. kolo borio protiv finalista US Opena 2014. Japanca Keija Nishikorija ili igrača iz kvalifikacija. Hrvatski predstavnik se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba, u kojem je branitelj naslova i prvi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz čiji je suparnik u prvom kolu Nijemac Dominic Koepfer.

Novak Đoković je drugi nositelj, a za plasman u 2. kolo i povratak na vrh ATP ljestvice igrat će protiv Francuza Alexandrea Mullera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U turniru tenisačica 32-godišnja Petra Martić će po peti put u karijeri igrati protiv 36-godišnje Njemice Tatjane Marije, a u dosadašnja četiri dvoboja je ostvarila tri pobjede. U slučaju četvrte pobjede u drugom kolu će hrvatsku reprezentativku čekati bolja iz dvoboja Čehinje Marie Bouzkove i Amerikanke Ashlyn Krueger. Martić je po 11. put u glavnom ždrijebu US Opena, a dvaput se uspjela probiti do osmine finala.

Donna Vekić je 21. nositeljica i deveti put će igrati u glavnom ždrijebu US Opena, na kojem je 2019. bila u četvrtfinalu, ali je i četiri puta ispadala u prvom kolu. Uspije li svladati suparnicu iz kvalifikacija, u 2. kolu će ju čekati pobjednica dvoboja Španjolke Paule Badose i 43-godišnje legendarne Amerikanke Venus Williams, kojoj bi to mogao biti i posljednji nastup na turniru koji je dvaput osvojila (2000. i 2001.) te još dvaput igrala u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva tenisačica svijeta Iga Šwiatek u obranu naslova će krenuti protiv Šveđanke Rebecce Peterson, dok će druga na WTA ljestvici, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, u prvom kolu igrati protiv Belgijke Maryne Zanevske.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo