ČITAVA ITALIJA BRUJI O NJEMU: / Tenisač suspendiran zbog namještanja mečeva

Image
Foto: AFP, THOMAS SAMSON

Talijanski Davis Cup reprezentativac Marco Cecchinato (23) suspendiran je na 18 mjeseci i kažnjen sa 40,000 eura zbog namještanja mečeva, objavio je Talijanski teniski savez u srijedu.

20.7.2016.
17:14
AFP, THOMAS SAMSON
VOYO logo

Cecchinato, sicilijanski tenisač i trenutno 143 igrač prema ATP ljestvici, optužen je da je u listopadu prošle godine na turniru u Maroku namjestio meč protiv Poljaka Kamila Majchrzaka (264 igrač prema ATP ljestvici). Isto je učinio i u češkom Prostejovu gdje je u paru s Lucom Vannijem igrao protiv Sergeja Betova i Mihaela Elgina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već treći talijanski kažnjeni igrač

Cecchinato je već treći talijanski tenisač koji je kažnjen zbog ilegalnog klađenja. Prije njega suspendirani su i Riccardo Accardi, te Antonio Campo. Accardi je suspendiran na 12 mjeseci i kažnjen sa 20,000 eura, dok će Campo pauzirati četiri mjeseca, a mora platiti i 10,000 eura kazne.

"Ponovio je istu stvar u meču parova koji je igrao zajedno sa Lucom Vannijem protiv para Betov - Elgin na Challenger turniru u češkom Prostejovu", stoji u priopćenju ITF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cecchinato je prošlog tjedna bio član talijanske reprezentacije koja je u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa izgubila od Argentine 1-3. Međutim, nije upisao niti jedan nastup već je bio prijavljen kao četvrti igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo