U četiri seta / Čilić zakomplicirao, ali na vrijeme slomio 'dosadnog' Amerikanca

Image
Foto: AP Images

Međugorac je mogao sve riješiti i u manje od tri i pol sata

16.1.2019.
7:46
AP Images
VOYO logo

Već drugo kolo donijelo je na terenu prvi ozbiljan test uokviren u troipolsatni boravak na Melbourne areni za šestog nositelja Australian Opena Marina Čilića. Međutim, za to je ponajviše kriv sam on budući da je propustio ukupno šest set-lopti u drugom setu koji bi, da ga je dobio, gotovo sigurno otupio razigranost Mackenzieja McDonalda.

Sveučilišni prvak s UCLA-om prihvatio je tu Čilićevu 'pozivnicu' u život, kao i nekoliko manjih tijekom četvrtog seta, no kada je kod 4:4 treći put slomio servis 'dosadnog' Amerikanca, ujedno je počeo lomiti njegov otpor koji je konačno slomljen pri istom rezultatu u četvrtom setu kada je naš prvi reket povezao nekoliko fantastičnih udaraca koje 81. igrač svijeta nije mogao iskontrolirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ukratko opis meča kakve Čilić često prolazi u prvim kolima na najvećim turnirima, pa iznimka nije ni ovaj put. Što, zapravo, nosi i neke koristi jer Bernard Tomic nije doveo Čilića do njegovih trenutnih granica.

Kada već nije zadržao tu razinu igre iz prvog kola, čak 32 neprisiljene pogreške više (56-24), zadržao je servis koji je opet radio onako kako bi Čilić potpisao za svaki meč, 61 posto ubačaja prvog i 25 neobranjivih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li ispod toga u trećem kolu, Fernando Verdasco definitivno će imati svoju šansu. Španjolac, s kojim je Međugorac igrao prošli tjedan u Kooyongu i dobio s dvaput po 6:4, nije izgubio ni set u dva kola (Kecmanović, Albot), ali od Čilića je izgubio devet puta u 14 službenih susreta i četiri u nizu.

Australian Open, drugo kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić (Hrvatska) - Mackenzie McDonald (SAD) 7:5, 6:7 (9), 6:4, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo