svi dali doprinos / Čilić: 'Ovo je uspjeh reprezentacije, ne bih želio da se u prvi plan guraju moje pobjede'

Image
Foto: AP Images

"Svi su dali svoj doprinos. Želim da zadržimo taj pravi duh koji nas krasi. Došli smo do finala i bit će sigurno spektakl', rekao je Marin koji je protiv Gasqueta slavio sa 6-3, 6-2, 7-5

18.9.2016.
18:10
AP Images
VOYO logo

Nakon još jednog vikenda u kojem je za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju osvojio osvojio dva i pol boda te onaj pobjednički u dvoboju s Richardom Gasquetom, Marin Čilić je na konferenciji za medije istaknuo kako je ovo momčadska pobjeda te da su svi dali svoj doprinos.  

Image
delirij u zadru /

Hrvatska je u finalu Davis Cupa: Čilić bez problema sredio Gasqueta!

Image
delirij u zadru /

Hrvatska je u finalu Davis Cupa: Čilić bez problema sredio Gasqueta!

"Ovo je uspjeh reprezentacije, ne bih želio da se u prvi plan guraju moje pobjede. Svi su dali svoj doprinos. Želim da zadržimo taj pravi duh koji nas krasi. Došli smo do finala i bit će sigurno spektakl", rekao je Marin koji je protiv Gasqueta slavio sa 6-3, 6-2, 7-5 i tako stigao do svoje 21. pojedinačne pobjede u Davis Cupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajan vikend, teško je staviti u riječi kako je sve dobro prošlo. Bilo nam je teško kao momčadi. jer se Borna mučio s ozljedom, Ivan nije bio stoposto, ali se uspio oporaviti do parova. Bio sam jako motiviran, bio je velik ulog u igru, a ja sam morao dati sve od sebe i to u sva tri dana. No, od prvog dana sam osjećao da igram odlično i uspio sam izdržati do karaja", rezimirao je Čilić tri dana u kojima je bio na iznimno visokoj razini.

"Strašno sam zadovoljan. Igrao sam i prvi meč fenomenalno. I Pouille i Gasquet su odlični igrači, a činjenica da sam ih lagodno pobijedio znači da sam na visokom nivou. Ovaj vikend mi je puno pomogao, nadam se da mogu nastaviti u istom tempu u završnom dijelu sezone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom će dijelu sezone, uz pojedinačne nastupe na turnirima, najveći naglasak biti na finalu Davis Cupa u kojem Hrvatska od 25. do 27. studenoga može biti i domaćin, ako će suparnik biti Argentina. U trenutku dok je Marin bio na konferenciji za medije, Dan Evans i Leonardo Mayer su još bili u drugom setu odlučujućeg dvoboja u srazu Velike Britanije i Argentine.

"Šokiralo nas što Del Potro ne igra. Ako Argentinci izgube nakon 2-0, to je možda mogući kiks stoljeća. Nadamo se da će Argentinci dobiti pa da igramo doma. Bilo bi nam puno lakše nego protiv Britanaca u gostima", zaključio je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo