ČILIĆ NA KORAK DO PLASMANA KARIJERE: / Samo su dvojica Hrvata bila ovako visoko

Image
Foto: SAEED KHAN / AFP

Hrvatski tenisač nalazi se pred plasmanom karijere, samo su dvojica hrvatskih tenisača bila ovako visoko.

23.1.2018.
14:08
SAEED KHAN / AFP
VOYO logo

Marin Čilić na najbolji je mogući način otvorio novu sezonu te velikim uspjehom na Australian Openu stigao je na korak do najboljeg plasmana u karijeri. Prvi hrvatski reket izbacio je Rafaela Nadala, a od broja tri na ATP ljestvici dijeli ga samo pobjeda protiv 49. igrača svijeta, Britanca Kylea Edmunda u polufinalu.

FANTASTIČNI ČILIĆ UŠAO U POLUFINALE AUSTRALIAN OPENA! Prvi reket svijeta Nadal predao mu meč u petom setu nakon velike borbe

Nadal će nakon današnjeg poraza i dalje biti prvi igrač svijeta, a Čilić, trenutačno šesti igrač svijeta, pobjedom protiv Edmunda mogao bi doći na treće mjesto što su dosad prije njega od hrvatskih tenisača postigli tek Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić. Ivanišević je bio drugi, a Ivan Ljubičić treći igrač svijeta. Hrvat bi došao i do borbe za drugi Grand Slam u karijeri (osvojio je US Open 2014. godine) te trećeg GS finala (poraz od Federera u finalu 2017.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO, ŠPANJOLAC ŠEPAJUĆI ZAVRŠIO MEČ: Nadal zagrlio Čilića, a zatim bijesno izgubio kontrolu

Ovo će Čiliću biti peti polufinale na Grand Slamu, dok je zanimljiv podatak kako je Nadal predao tek drugi put na Grand Slamu u 264. Prvi put je bilo 2010. godine također u četvrtfinalu Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo