BRAVO, MARINE: / Čilić došao na korak do velikog uspjeha

Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Moskvi nakon što je u polufinalu sa 6:3, 6:1 svladao Rusa Jevgenija Donskoja za sat i 16 minuta igre.

24.10.2015.
16:53
AFP, TORU YAMANAKA
VOYO logo

Čilić je do svog prvog ovogodišnjeg finala na ATP Touru stigao trećom pobjedom u isto toliko ogleda protiv 25-godišnjeg Rusa koji je dobio pozivnicu za nastup u glavnom turniru.

Slično kao i u četvrfinalu u petak protiv Andreja Kuznjecova, Čilić je lako stigao do pobjede, a njegov suparnik se držao samo dok nije po prvi put izgubio servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Rus sve više griješio u meču

Donskoj se držao do rezultata 3-3, a nakon što je Čilić iskoristio četvrtu "break-loptu" za vodstvo od 5:3 ruski je igrač sve više griješio što je bio put u siguran poraz.

Čilić je novi "break" ostvario za vodstvo od 2-1 u drugom setu, a u sljedećoj je igri morao spašavati jedinu "break-loptu" u meču. Kada se Čilić izvukao iz te situacije, Donskoj je potpuno potonuo, te do kraja meča više nije osvojio niti jedan gem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu će Čilić, koji u Moskvi brani naslov, igrati protiv pobjednika susreta između Nijemca Philippa Kohlschreibera i Španjolca Roberta Bautiste. Ukoliko pobijedi Španjolac, bit će to "repriza" prošlogodišnjeg finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo