Čilić bez izgubljenog gema izjednačio rezultat!

16.9.2011.
17:34
VOYO logo

Svoju je agoniju, nakon 51 minute i dva odigrana seta na semaforu iskazanu 6:0, 6:0 vodstvom prvoga hrvatskog igrača, 128. tenisač svijeta odlučio prekinuti predajom meča zbog bolova u zapešću. Radi se o problemu koji utječe na pokretljivost palca.

Dobio je Čilić sva 32 poena na svom servisu, dok je Južnoafrikancu od ukupno 42 poena odigrana pri njegovu servisu uspio dobiti točno pola (21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Marinov četvrti uzastopni trijumf za reprezentaciju u Davis Cupu. Posljednji njegov poraz datira iz srpnja prošle godine i splitskog sraza protiv Novaka Đokovića. Nakon toga pobijedio je Viktora Troickog, Philippa Kohlschreibera, Floriana Mayera i sada Van der Merwea.

"Ovo je sigurno najlakša moja pobjeda u Davis Cupu ikad. Od početka je išlo u pravom pravcu, osjećao sam se dobro, zapravo bilo je idealno. K tome, osjetio sam igralište, atmosferu, a sve u samo dva brza seta. Nisam mu dao nikakvu šansu neforsiranim pogreškama", rekao je Marin. Za subotnji dvoboj parova s hrvatske su strane nominirani Nikola Mektić i Antonio Veić, no taj par sigurno neće igrati. Hoće li dvojac biti Čilić - Dodig ili će u akciji biti neka druga kombinacija tek će biti odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadali smo se da bi nakon prvog dana rezultat mogao biti 2-0 za nas, ali spremni smo i za ovakvu situaciju. Sigurno je da će biti promjena u paru u subotu, ali još nismo odlučili tko će biti na igralištu uz Marina. Oba sastava imaju šansu da osvoje tri boda, ali mislim da će ukupni pobjednik biti onaj tko pobijedi u nedjeljnom meču Čilić - Anderson", izjavio je izbornik Goran Prpić.

Vezani članci:

arti-201109150673006 arti-201109130364006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo