BREAK NA BREAK: / Najbolja hrvatska tenisačica slavila u meču punom preokreta

Image
Foto: AFP

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni izborila je plasman u četvrtfinale WTA turnira kojem je ovih dana domaćin Acapulco. U meču 2.

25.2.2016.
7:59
AFP
VOYO logo

Nakon 45 minuta dugog prvog seta u kojem je morala priznati favoriziranoj tenisačici da je više pokazala, Lučić-Baroni sjajno je otvorila nastavak igre i breakovima u četvrtoj i šestoj igri drugoga seta povela 5-1 i najavila završnicu meča.

Za polufinale protiv McHale

Mogla je najbolja hrvatska tenisačica i trenutačno 68. u svjetskom poretku svoj plasman među zadnjih osam ostvariti i puno brže i komotnije, no treći set ponudio je dramu. Povela je Lučić-Baroni i u njemu 5-1 i sve je imalo obris kraja meča, no tako nije mislila njena suparnica koja je odmah uzvratila breakom i to još jednom napravila u devetoj igri. Imala je potom Konta pri rezultatu 5-5 sljedeće dvije break-lopte, no ostale su one neiskorištene, za razliku od prilike koja se hrvatskoj tenisačici ukazala pri njenom vodstvu 6-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je trajao dva sata i šest minuta, a pobjednici sada slijedi pokušaj proboja u polufinale turnira. Igrat će Lučić-Baroni protiv Christine McHale koja je sa 3-6, 6-3, 6-2 izbacila sedmu nositeljicu, predstavnicu Crne Gore Danku Kovinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo