BRAVO, BORNA: / Hrvatski dragulj korak do senzacionalnog uspjeha!

Image
Foto: AFp, CLIVE BRUNSKILL

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira koji se, uz nagradni fond od 463.000 dolara, igra na zemljanoj podlozi u marokanskomgradu Marakešu.

9.4.2016.
19:34
AFp, CLIVE BRUNSKILL
VOYO logo

Ćorić (19) je u polufinalu nakon sat i 57 minuta igre svladao Čeha Jirija Veselog sa 7-6 (5), 7-6 (5). Bio je to drugi međusobni dvoboj ovih tenisač i druga pobjeda Zagrepčanina koji je bolji bio i ranije ove godine u Dubaiju.

Draganja bez naslova

Ćorić je do stigao drugog ATP finala u karijeri: u siječnju ove godine je dogurao do završnog meča u Chennaiju, ali pored Stana Wawrinke nije mogao do pobjedničkog pehara. Suparnik u drugom finalu karijere bit će mu Argentinac Federico Delbonis koji je u prvom polufinalu sa 6-4, 6-3 svladao Španjolca Alberta Montanesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Veselog je Ćorić odlično krenuo i poveo s 2-0, ali odmah potom je izgubio servis. Nakon što je kod 5-5 spasio break-loptu naš je tenisač prvi set riješio u svoju korist zahvaljujući dvostrukoj servis pogrešci Veselog kod rezultata 5-5 u tie-breaku. Drugi set započeo je vodstvom Veselog 2-0, ali Ćorić se vratio, a onda se u tie-breaku ponovila situacija iz prvog seta. Vesely je u ključnom trenutku ponovno napravio dvostruku servis pogrešku kojom je Ćorić poveo s 5-3 nakon čega je iskoristio drugu meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u subotu Marin Draganja nije uspio osvojiti naslov u parovima, bolji od njega i Pakistanca Aisama Ul Haqa Qureshija u finalu su bili Argentinci Guillermo Duran i Maximo Gonzalez sa 6-2, 3-6, 10-6. Za 24-godišnjeg Splićanina ovo je bio osmi finale parova na nekom ATP turniru. Uz četiri osvojena naslova, sada ima i četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo