BORNA ODUŠEVIO PROTIV NAJVEĆEG: / O hrabrom mladom Zagrepčaninu svi živi pričaju; 'Meč je bio čudesan, a Federer je preživio'

Image
Foto: Profimedia

'Roger Federer ponekad ne briljira, ali se ipak kvalificira dalje'

16.5.2019.
20:38
Profimedia
VOYO logo

Itekako se veliki Roger Federer, osvajač ukupno 101 turnira, od toga 20 Grand Slamova u pojedinačnoj konkurenciji što je najviše u povijesti muške konkurencije, morao pomučiti protiv Borne Ćorića ne bi li prošao u četvrtfinale jakog ATP turnira u Rimu na zemlji. Na kraju je u drami tie-breaka u trećem setu, s dva poteza okrenuo Borninu meč loptu i svoju poentirao na servisu za konačnih 6:2 4:6 6:7. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Nije četvrtak bio sretan dan za našeg 22-godišnjeg predstavnika, koji je protiv Švicarca pokazao kvalitetu, odnosno 15. igrač svijeta. No, može Borna biti sretan zbog jedne hrabre predstave protiv najvećeg u povijesti. Preletjeli smo društvenim mrežama kako bi vidjeli što novinari i teniski fanovi pišu o ovom dramatičnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roger Federer ponekad ne briljira, ali se ipak kvalificira dalje. Loša prezentacija protiv Borne Ćorića. Spasio je dvije meč lopte. Bio je to ludi dan u Rimu, 37-godišnjak se tako plasirao u četvrtfinale turnira", napisao je poznati teniski novinar, kolumnist i dugogodišnji pratitelj sportova u Americi i svijetu iz "New York Timesa", Christopher Clarey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je tenski pratitelj istaknuo:

"Preživio je Bornu Ćorića. Roger je u čevrtfinalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je teniski pratitelj istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je to težak dan za Federera. Spasio je dvije meč lopte protiv Borne Corica i prošao Joaoa Sousu", stoji u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati kanadski teniski stručnjak Ben Lewis na svom je Twitter profilu napisao kako je Roger tijesno prošao ciljnom ravninom, spasivši dvije meč lopte.

"Publika je pozdravila prolazak Federera u četvrtfinale natjecanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, dojma smo kako su teniski fanovi i svi zaljubljenici u "bijeli sport" oduševljeni viđenim u Rimu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakav čudesan meč između Federera i Corica. Očito kako je Borna igrao fantastično, ali klasa Federera ga je uništila. Čestitke GOAT-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić u četvrtak je izgubio u trećem kolu ATP masters turnira u Rimu od Rogera Federera s 6-2, 4-6, 6-7 (7) nakon dva i pol sata velike borbe u kojoj je Borna propustio dvije meč-lopte. Ćorić je bio na pragu svoje treće pobjede protiv Federera, uzeo je prvi set, a u "tie-breaku" trećeg je propustio vodstvo od 5-2 i dvije vezane meč-lopte kod 6-4.

Federeru (37) je ovo bio drugi meč dana jer je ujutro slavio protiv Portugalca Souse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo