Borna Ćorić fantastično otvorio sezonu nakon treninga sa Đokovićem!

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo ATP teniskog turnira u indijskom Chennaiju uvjerljivom pobjedom protiv Nizozemca Robina Haasea 6:2, 6:2.

5.1.2015.
19:18
VOYO logo

Ćorić je godinu otvorio treningom sa Novakom Đokovićem, a za pobjedu protiv 80. tenisača svijeta trebao svega 65 minuta igre. Ćorić je 27. godišnjem Nizozemcu pet puta oduzimao servis, dok samo jednom izgubio svoj servis.

Bio je to njihov drugi međusobni susret. U prvom je slavio Haase 7:6(4), 6:1, 6:4 u Davis Cup ogledu Nizozemske i Hrvatske prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorića, koji je na novoj ATP ljestvici napredovao za sedam mjesta i sada je 95. na svijetu, sada očekuje prvi nositelj turnira Švicarac Stan Wawrinka koji je u prvom kolu bio slobodan. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobjedom 6-3, 6-1 nad Egipćaninom Mohamedom Safwatom u 1. kolu ATP turnira u Dohi započeo je novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski tenisač Ivan Dodig je najbolji mogući način iskoristio povoljan ždrijeb u 1. kolu ATP turnira u Dohi koji ga je spojio s 24-godišnjim Egipćaninom Mohamedom Safwatom, dobitnikom pozivnice za glavni turnir. Hrvatski tenisač trebao je samo 50 minuta da bi sa 6:3, 6:1 svladao 289. igrača s ATP ljestvice kojemu je ovo drugi nastup u karijeri u glavnom ždrijebu ATP turnira, s obzirom na to da je u Dohi igrao i 2012. te stigao do 2. kola.

Dodiga u 2. kolu čeka znatno teži posao, ali moguće i suparnik kojeg je već pobijedio, 2. nositelj Španjolac Rafael Nadal. No, branitelj prošlogodišnjeg naslova iz Dohe prethodno će morati pobijediti nekog od kvalifikanata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dohi igra i Ivo Karlović, koji će večeras igrati protiv Čeha Lukaša Rosola.

ATP Doha:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig (Hrv) - Mohamed Safwat (Egi) 6-3, 6-1

Simone Bolelli (Ita) - Benjamin Becker (Njem) 6-3, 7-6 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Chennai:

Andreas Haider-Maurer (Aut) - Marcel Granollers (Špa/7) 3-6, 7-6 (6), 2-0, predaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilles Muller (Lux/8) - Edouard Roger-Vasselin (Fra) 6-7 (11), 6-1, 7-6 (3)

Borna Ćorić (Hrv) - Robin Haase 6-2, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo