Čilić prošao, Dodig razočarao i sebe i navijače u Zagrebu!

Gledatelji na Zagreb Indoorsu ipak će u subotnjim polufinalima imati priliku gledati i jednoga Hrvata.

8.2.2013.
19:31
VOYO logo

Čiliću i Kavčiču je ovo bio prvi međusobni dvoboj, a okarakterizirale su ga dvije stvari - Marinov loš postotak prvoga servisa, ubacio je samo 57 posto prvog servisa u odnosu na 74 posto slovenskoga tenisača, ali je zato osvojio čak 90 posto poena na prvom servisu (Kavčič samo 65). Činilo se sredinom drugoga seta kako će prvi nositelj Zagreb Indoorsa lakoćom među četiri najbolja, oduzeo je Kavčiču servis i dogurao do toga da kod 5:4 servira za meč, no Slovenac mu je uspio oduzeti servis pa je Marin pitanje pobjednika riješio u 13. igri.

Čilić će u polufinalu igrati protiv Mihaila Južnija, 30-godišnjeg ruskog tenisača i branitelja naslova koji je u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira pobijedio Ivana Dodiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je 6-3, 6-2 za 32. tenisača s ATP ljestvice nakon samo jednog sata i četiri minute igre. Izuzetno raspoloženi Južnij nije dao dvije godine mlađem Dodigu nikakvu šansu u meču. Sjajno je servirao, odlično igrao s osnovne linije i pronalazio sve rupe u Dodigovoj igri, a hrvatski tenisač kroz cijeli meč nije imao niti jednu break-priliku. U prvom je setu Južnij uz jedan break pobjegao s 2-2 na 5-2, dok je u drugom setu, uz dva oduzeta servisa suparniku, riješio meč startnim vodstvom od 4-0. Južnij je upisao tijekom meča pet aseva i 81 posto osvojenih poena nakon prvog servisa (29 od 36). Dodig je, pak, napravio četiri dvostruke servis pogreške, a osvojio je samo 35 posto poena nakon drugog servisa (7 od 20). Čast hrvatskog tenisa tako će u posljednjem meču dana braniti Marin Čilić, prvi nositelj turnira. Njegov je suparnik Slovenac Blaž Kavčič, a dobije li Čilić taj četvrtfinalni ogled, u polufinalu će igrati baš protiv Južnija.

Austrijanac Jürgen Melzer, četvrti nositelj turnira i Nizozemac Robin Haase prvi su polufinalisti ATP dvoranskog turnira u Zagrebu, te će u međusobnom subotnjem ogledu tražiti put prema finalu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melzer je sa 6-4, 6-4 pobijedio Čeha Lukaša Rosola, dok je Haase u tri seta bio bolji od njemačkog kvalifikanta Philippa Petzschnera sa 6-4, 3-6, 6-0. Melzer je s dva breaka i vodstvom 4-0 otvorio meč protiv Rosola kojem nije pomoglo niti jedanaest aseva u meču. U nastavku se češki tenisač oporavio od startnog šoka, zaigrao je bolje, ali i tada nedovoljno dobro da Melzeru unese nemir na putu prema polufinalu. Haase i Petzschner su odigrali posve ravnopravnih sedamdesetak minuta, a onda je Nijemac potpuno nestao s terena. U trećem setu nije osvojiti niti jedan gem, te se u petak oprostio od turnira koji je za njega počeo još u prošlu subotu, jer je nastupao u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo