Pomeo Čilića u svom rodnom gradu pa doživio slom!

Tommy Haas ipak nije uspio osvojiti ATP turnir iz serije 500 u rodnom Hamburgu. Bolji od njega bio je Argentinac Juan Monaco koji je nakon točno dva sata igre u finalu slavio 7:5, 6:4.

22.7.2012.
17:01
VOYO logo

Nakon što je u pulufinalu zaustavio pobjednički niz našeg Marina Čilića, slaveći sa 7:6, 6, Tommy Haas (34) je u finalu previše toga propustio da bi na kraju postao prvi njemački pobjednik Hamburga, nakon 1993. godine i Michaela Sticha.

Imao je Haas 4:1 u prvome setu i 3:0 prednost u drugome. Međutim, ni u jednom mu ta prednost nije bila dovoljna da uzme barem jedan set. Monaco je u ključnim trenucima setova bio nepogrešiv, dok je Nijemac, pogotovo nakon dužih izmjena, u pravilu izbacivao lopte izvan terena ili bivao 'izigran'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to treći naslov Monaca ove sezone čime je izjednačio svoju najbolju godinu na Touru – 2007. Naime, i tada je uzeo tri turnira. Osim Hamburga, Argentinac je ove sezone osvojio Houston i Vina del Mar (oba zemlja). Sveukupno je ovo Argentincu šesti osvojeni turnir.

Haas je, s druge pak strane, propustio priliku uzeti i drugi turnir ove sezone, odnosno 14. u karijeri. Podsjetimo, 34-godišnjak je uvertiri za Wimbledon osvojio travnati turnir u Halleu, pobjedivši u finalu aktualnog svjetskog broja 1 i najuspješnijeg tenisača svih vremena – Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski tenisač Thomaz Bellucci uzvratio je Srbinu Janku Tipsareviću za prošlotjedni poraz u polufinalu Stuttgarta pobijedivši ga u finalu ATP turnira u švicarskom Gstaadu 6:7(6), 6:4, 6:2.

Gotovo dva i pol sata trajao je finalni okršaj na zemljanom turniru u Gstaadu, a brazilski tenisač uspio se vratiti nakon izgubljenog prvog seta u kojem u tie-breaku nije uspio realizirati dvije set-lopte. Prvi je u prednost breakom došao Tipsarević, međutim Bellucci se vratio u dva navrata, pa je prva dionica odlučivana u trinaestoj igri. Imao je Brazilac 6-4, ali mu to nije bilo dovoljno. Srbin je nanizao četiri poena i došao do 8-6 i seta. U drugom su gledatelji pratili vrlo izjednačeni tenis sve do 10. gema kada je prvu break-loptu u setu Bellucci pretvorio u break za 6-4. Nakon toga dogodio se osjetan pad u igri srpskog tenisača i 1. nositelja koji je u trećem setu imao mizernu realizaciju prvih servisa od svega 45 posto, pa je Bellucci, iskoristivši dvije od čak osam prilika za obrat, došao do svog trećeg naslova u karijeri, te druge pobjede protiv Tipsarevića u tri međusobna ogleda. I prvo turnirsko slavlje 24-godišnji Brazilac upisao je upravo u Gstaadu 2009. godine, a godinu dana kasnije osvojio je i zemljani turnir u Santiagu. Spomenimo da je Belluccijev trener bivši argentinski tenisač hrvatskih korijena Daniel Orsanic...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo