Rasturačina: Hrvat 'zgazio' Slovenca usred Beograda

Hrvatski tenisač Antonio Veić 'razbio' je Slovenca Blaža Kavčiča sa 6:1, 6:1 u ogledu 1. kola ATP turnira u Beogradu, na zemljanoj podlozi.

1.5.2012.
18:52
VOYO logo

Blaž Kavčič, 102. tenisač svijeta, osjetio je na vlastitoj koži u kako je dobroj formi 24-godišnji Lošinjanin, koji je trenutno na 127. mjestu na svjetskoj rang ljestvici, što je za tri pozicije lošije od njegovog najboljeg plasmana.

Nakon što je u Beogradu prošao kvalifikacije, Veić je u 71 minuti igre svom prvom suparniku u glavnom ždrijebu prepustio samo dva gema! Kavčić je samo jednom držao svoj servis, a drugi gem u meču osvojio je s breakom, ali kada je Veić vodio s 5:0 u prvom setu. Naš tenisač realizirao je šest od 12 break-prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veić je s Kavčičem i ranije prolazio dobro, na manjim turnirima. Slovenac je dobio njihov prvi ogled 2006. godine, ali je u sljedeća tri slavio naš tenisač, zadnji puta u polufinalu turnira u brazilskom Blumenauu ranije ove godine. Prema tome, ovo je Veiću bila četvrta uzastopna pobjeda protiv najboljeg slovenskog tenisača.

U 2. kolu će Veić igrati protiv 3. nositelja i 44. igrača svjetskog poretka, Finca Jarkka Nieminena. Bit će to njihov prvi meč. Podsjećamo, na turniru nastupa i Ivan Dodig, koji će u 2. kolu igrati protiv 2. nositelja, Talijana Andreasa Seppija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo