ANDY MURRAY U OZBILJNIM JE PROBLEMIMA: / Fanovima se obratio emotivnom porukom, podršku mu pružili Đoković i Nadal

Image
Foto: AFP, GLYN KIRK

"Nisam shvatio koliko volim ovu igru do posljednjih nekoliko mjeseci. Svaki put kad se probudim, nadam se da će biti bolje", napisao je Murray.

4.1.2018.
9:40
AFP, GLYN KIRK
VOYO logo

Bivši svjetski broj 1, Andy Murray, zbog problema s kukom otkazao je nastup na turniru u Brisbaneu. No čini se kako ti problemi neće tako brzo nestati.

Naime, Škot je jučer objavio podužu objavu na svom Instagram profilu u kojoj je navijačima pobliže objasnio kroz što prolazi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu objave se zahvalio organizatorima turnira u Brisbaneu te im se ispričao zbog otkazivanja, a zatim je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prolazim kroz težak period zbog svojeg kuka. Tražio sam pomoć najboljih specijalista, napravio sam sve što je bilo potrebno za oporavak, radio sam naporno da se vratim na teren. Odradio treninge u Brisbaneu s top igračima, no nažalost nisam još na razini na kojoj bih želio biti. Moram razmotriti svoje opcije, dati vremena kuku da se oporavi. To je jedna opcija. Operacija je također opcija, ali šanse za uspješni ishod nisu toliko visoke koliko bih želio i nadam se da ću to izbjeći. Ipak, to je nešto što moram razmotriti. Nadam se da neću morati.

Izabrao sam fotografiju mene kao klinca, koji čuči u meni i samo želi igrati tenis. Natjecati se. Nedostaje mi to. Dao bih sve da se mogu vratiti. Nisam shvatio koliko volim ovu igru do posljednjih nekoliko mjeseci. Svaki put kad se probudim, nadam se da će biti bolje. Demoralizirajuće je izaći na teren, a da nisi na razini potrebnoj za natjecanje na najvišoj razini. Ostat ću Australiji još nekoliko dana i vidjeti hoće li se kuk smiriti, a zatim ću do vikenda odlučiti hoću li odletjeti kući kako bih razmotrio što učiniti sljedeće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrške od Nadala i Đokovića

Očito je kako Murray prolazi kroz zaista teško razdoblje te se čini da mu bolni kuk stvara velike probleme koji bi mu mogli ugroziti i daljnju karijeru. Shvatili su to i Đoković i Nadal koji su mu poslali poruke podrške:

"Andy, hvala ti na ovom iskrenom dijeljenju misli i emocija sa svima. Mogu zamisliti koliko se loše osjećaš. Svi ti šaljemo podršku i snagu da se izboriš s ovim teškim okolnostima. Bog te blagoslovio", napisao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Andy, nedostaješ nam i nadam se da ćemo se ubrzo opet vidjeti. Ozdravi prijatelju!", poručio mu je Rafa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo