Mlada Hrvatica postala apsolutna senzacija u Turskoj

Hrvatska tenisačica Ana Savić plasirala se u finale ITF turnira u turskoj Ankari! Turnir se ovoga tjedna igra na tvrdoj dvoranskoj podlozi uz nagradni fond 50 tisuća američkih dolara.

21.12.2012.
18:56
VOYO logo

Nakon što je uspješno prošla tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, hrvatska je tenisačica nanizala još tri uvjerljive pobjede u glavnom turniru, a potom je u infarktnom polufinalu slavila protiv 5. nositeljice iz Rusije – Marte Sirotkine. Naša tenisačica pobijedila je rezultatom 6:7, 7:6, 7:6, te izborila priliku osvojiti sedmi ITF turnir ove sezone, no ovaj bi bio najjači od svih dosada po nagradnom fondu, ali i igračkoj postavi.

Naime, prvopostavljena igračica bila je Mandy Minella, trenutno 77. igračica WTA ljestvice. Naša Savić zauzima 285. poziciju, samo 12 mjesta lošiju u odnosu na svoj najbolji plasman karijere postavljen 2009. godine. U finalu će 23-godišnja Savić igrati protiv Portorikanke, ujedno druge nositeljice turnira i 133. igračice svijeta, Monice Puig (19), koja je u polufinalu, nakon napetog prvog seta, razbila srbijansku tenisačicu Aleksandru Krunić sa 7:6, 6:1. Finalni susret na rasporedu je u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo