Optužen bez dokaza: 'Ovo je sramota i bezobrazluk'

Američka antidopinška agencija USADA priopćila je kako je u petak podnijela kaznenu prijavu protiv Lancea Armstronga, najboljeg biciklista u povijesti.

1.7.2012.
9:53
VOYO logo

Ranije ovaj mjesec, ista je agencija potvrdila kako je obnovila otvaranje postupka protiv Armstronga i još petorice poznatih biciklista, nakon čeka je prije nego se očekivalo krenula u sam postupak. Lance i njegov tim smatraju kako je riječ o klasičnom progonu.

Armstrong nikada nije priznao da je uzimao nedozvoljena sredstva, a često je znao optuživati kolege kako se koriste raznim supstancama s čijom bi pomoći lakše došli do što boljeg rezultata. Ipak, Amerikanac je optuživan za uzimanje dopinga iako nikada nije pao na testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji niti jedan dokaz koji bi USADA moga iskoristiti protiv mog klijenta. Njihova je odluka da pokrenu postupak potpuno kriva i nema temelja", rekao je Robert Luskin, odvjetnik legendarnog biciklista.

"U svojoj nakani da kazni Lancea, USADA je žrtvovala načela fair playa na kojima je i nastala. Ovo je sramota i bezobrazluk prema samom pravilniku", nadodao je Luskin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armstrong je čuvši za namjere agencije rekao kako imaju samo jednu namjeru, iz njemu nepoznatih razloga žele ga diskreditirati i oduzeti mu njegovih sedam velikih pobjeda na Tour de Franceu.

"Za razliku od mnogih mojih suparnika ja sam se natjecao 25 godina i bio sam podvrgnut preko 500 testova, i nikad ni jedan nije pokazao da sam koristio nedozvoljena sredstva", napisao je Armstrong na svojoj internetskoj stranici i nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što USADA konstantno baca sjenu na moj uspjeh i ignorira službene rezultate testova, više govori o njihovim nedostacima i težnji da me proglase krivim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo