MOJA DOMOVINA / Svjetski prvak Jakov Fak ipak 'ostao' Hrvat

Image
Foto: ZDF

Iako je 'transferom' krajem 2010. godine prešao u reprezentaciju susjedne nam države, Jakova Faka neki još uvijek vode kao Hrvata. Nakon osvajanja svjetskog zlata, biatlonac iz Mrkoplja je i sam istaknuo da 'Hrvatska njegova domovina'.

7.3.2012.
15:20
ZDF
VOYO logo

Na Svjetskom prvenstvu u Ruhpoldingu JakovFak je pod slovenskom zastavom osvojio zlatnu medalju, ali unatoč 'transferu' kojim je biatlonac iz Mrkoplja 2010. godine prešao u reprezentaciju susjedne nam države, neki ga još uvijek vode kao Hrvata.

Tako je ugledni njemački televizijski kanal ZDF na svojim internetskim stranicama za vrijeme prijenosa utrke na 20 kilometara uz Fakovom ime držao hrvatsku zatstavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare nakon utrke ponovila se slična priča. Biatlonac iz Mrkoplja nije zaboravio gdje mu je domovina.

"Hrvatska je moja domovina. Međutim, sportski motivi prinudili su me da prijeđem u slovensku reprezentaciju i zbog tog poteza nisam požalio. U Hrvatskoj, nažalost, nisam imao uvjete za treniranje koje će donijeti rezultate", rekao je Jakov poslije osvojenog zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je biatlonac za velika natjecanja, unatoč tome što se natječe u slovenskom dresu, i dalje 'ostao' Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo