Svi nameštaju, samo ne srpske lige!

Pričam ti priču

5.2.2013.
15:32
VOYO logo

Opširna istraga Evropske policije do sada je pokazala da je od 380 sumnjivih utakmica na Starom kontinentu, najviše čak 79, odigrano u Turskoj, a zasad na spisku nema Srbije!

Kako je objavio ugledni italijanski sportski dnevnik Gazeta delo Sport, posle Turske, slede Nemačka (70 utakmica), Švajcarska (41) i Finska (32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mađarskoj je sumnjivo 20 mečeva, jedan manje u Belgiji, a u Hrvatskoj je pod istragom 18 utakmica. Na dnu spiska su Austrija (16) i Slovenija i Bosna i Hercegovina sa po sedam mečeva.

Evropol istražuje više od 680 mečeva, koji su pod sumnjom da ih je namestila kriminalna grupa iz Singapura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod znakom pitanja su i dva meča Lige šampiona, od kojih je jedan odigran u Engleskoj, za koji se pretpostavlja da se radi o duelu Liverpula i Debrecina iz 2009. godine, kao i kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta i šampionat Evrope. Sumnjivi mečevi, od kojih su neki već bili predmet uspešne istrage, odigrali su se u periodu od 2008. do 2011.

Oko 380 utakmica koje su pod lupom Evropola igrano je u Evropi, a oko 300 je identifikovano u Aziji, Latinskoj Americi i Africi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evropol vodi istragu o nameštanju rezultata fudbalskih utakmica koja se odnose i na Crnu Goru.

Prema navodima podgoričkog dnevnika, sumnjiva su dva crnogorska fudbalska kluba. Iz Fudbalskog saveza Crne Gore su saopštili da nemaju saznanja da je na crnogorskim terenima bilo nameštenih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike