najteža odluka / Sutra konačni Červarov popis: Tko je siguran, tko je dvojben i tko otpada s popisa za SP?

Crna Gora i Italija bili su lakši dio posla, za Linu Červara sada slijedi onaj puno teži. Skratiti popis i odabrati 16 imena za SP

7.1.2019.
19:50
VOYO logo

Sutra je ključan dan za hrvatske rukometaše jer tri dana uoči njihove prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, Lino Červar mora skratiti popis i odlučiti se za 16 igrača koje vodi u München

Crna Gora i Italija bili su lakši dio posla, za Linu Červara sada slijedi onaj puno teži. Skratiti popis i odlučiti se za 16 igrača koje vodi na svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi rez već je napravio na golu. Prekrižio je Filipa Ivića i odlučio da u München idu Marin Šego i Ivan Stevanović. Za zlatnog olimpijca i bivšeg vratara reprezentacije Valtera Matoševića - logična odluka. 

"To su dva golmana koji imaju dobre sezone iza sebe. Nažalost, Ivić je otpao zbog teške godine obilježene ozljedama. On se vraća i velika je budućnost hrvatskog rukometa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozicije koje su najsigurnije su one na krilu. Štrlek i Mandić na jednoj strani, Horvat i Vida na drugoj nisu upitni i već pakiraju kovčege za München. Baš kao i društvo s desnog vanjskog Stepančić i Vranković, s obzirom da se Červar već zahvalio Luki Šebetiću.

"Izbor nije nimalo lagan, ali izbornik će odlučiti prema nekom osjećaju, on će znati tko mu u datom trenutku može dati najviše", prokomentiralo je bivše lijevo krilo reprezentacije Goran Šprem.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cindrić i Karačić sigurni su putnici, a onda počinju prave dvojbe. Velika gužva je na crti. Hrvatski pivoti za sada su Musa, Šušnja, Kozina i Šipić. Još brojnije društvo je na lijevom vanjskom. Duvnjak sve češće igra na toj poziciji, tu su još Slišković, Jaganjac, Blažević i novopridošli Bičanić. S te posljednje dvije pozicije otpasti bi trebala čak tri igrača.

"Lino sve bazira na obrani, tako da mislim da će mu kvalitetan obrambeni igrač imati prednost pred dobrim napadačem", dodao je Šprem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno mu neće biti lako. Izbornik i sam osjeća gorčinu zbog toga, uvjeren sam, iako to ne pokazuje", kaže Matošević. 

Puno kandidata, malo mjesta. Červar je rekao u München voditi 16 igrača, hoće li se predomisliti pa za svaki slučaj povesti i kojeg više? Prava na krivi korak nema jer u prvoj utakmici protiv Islanda pobijediti se mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je samo koji sat ostao za razmišljanje, jer službeni skraćeni popis šalje se sutra.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo