JAVNA TAJNA 'VATRENIH' / Subašić: Za Hrvatsku uvijek igramo srcem, ponosno!

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

'Bolje je igrati protiv boljih momčadi, sve je drugačije u pripremi utakmice i motiv je veći', izjasnio se Suba.

3.3.2014.
13:29
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Premda je u dresu hrvatske reprezentacije već pet godina, Danijel Subašić je do sada na vratima 'kockastih' sakupio svega pet nastupa.

Stipe Pletikosa je nedodirljiv na poziciji 'jedinice', no Subašić nije time previše opterećen. Strpljivo čeka svoju priliku. Možda je dobije već u srijedu u prijateljskom ogledu protiv Švicarske u St. Gallenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se nadam da ću dobiti priliku, ali se ne opterećujem time. Znamo da je Pletikosa broj jedan u reprezentaciji, bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama", bio je jasan vratar Monaca.

Subašić je ove sezone jedan od najboljih igrača momčadi iz Kneževine, no u subotnjem ogledu protiv St Etiennea nes(p)retno je primi drugi gol u porazu 0-2. Nakon ovog kola vodeći PSG je pobjegao na osam bodova prednosti i praktički riješio prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ugodno izgubiti utakmicu i primiti glup gol, ali to je život, to je nogomet i idemo dalje. Treba se vratiti na stare staze. To mi je samo motiv za dodatni rad."

Tijekom ljetnog prijelaznog roka francuski mediji su naveliko pisali o dolascima drugih vratara u Kneževinu, no Subašić se nije previše oko toga uznemiravao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priče o dolascima drugih vratara u Monaco samo su me dodatno motivirale. Došao sam u klub kada smo igrali u drugoj ligi, iduće sezone ćemo možda igrati u Ligi prvaka," dodao je.

Osvrnuo se i na nadolazeću prijateljsku utakmicu protiv Švicarske. "Protiv Švicarske neće biti lako. Švicarska je dobra reprezentacija, ima igrače iz najboljih svjetskih klubova i pobijedila nas je u Splitu. Bit će teško, ali mi uvijek dobro igramo kada je teško. Bolje je igrati protiv boljih momčadi, sve je drugačije u pripremi utakmice i motiv je veći. Daleko je još do Svjetskog prvenstva, ali ovo je dobar uvod i priprema za Brazil".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilske novinare najviše je zanimalo što Subašić misli o napadačima peterostrukih svjetskih prvaka Neymaru, Hulku...

"Brazilski napadači su svjetski igrači i bit će izazov igrati protiv njih. Protiv Brazila se daje i više od 100 posto. Za Hrvatsku uvijek igramo srcem, ponosno i dajemo maksimum od sebe", naglasio je Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo