UTRKA U KITZBÜHELU / Streif ne oprašta greške: pogledajte strašne padove na najopasnijoj stazi svijeta!

Image
Foto: AP

Zbog vjetra utrka se nije održala u punoj dužini, već su startna vrata pomaknuta niže, snijeg koji je padao tijekom jutra odgodio je početak za jedan sat, a potom su brojni padovi, među kojima je najteži bio onaj Austrijanca Georga Streitbergera

23.1.2016.
21:07
AP
VOYO logo

U subotu je održana najprestižnija skijašna utrka na svijetu - spust u Kitzbühelu. Pobjedu na Streifu odnio je talijanski veteran, 34-godišnji Peter Fill, no njegovo je slavlje palo u sjenu problema koje su tijekom dana imali organizatori utrke.

Naime, zbog vjetra utrka se nije održala u punoj dužini, već su startna vrata pomaknuta niže, snijeg koji je padao tijekom jutra odgodio je početak za jedan sat, a potom su brojni padovi, među kojima je najteži bio onaj Austrijanca GeorgaStreitbergera (pali su još i Svindal te Reichelt), prisiljavali organizatore na dugotrajne prekide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za prolazak prvih 30 skijaša bilo potrebno gotovo dva sata, organizatori su nakon startnog broja 30 prekinuli utrku iz sigurnosnih razloga, pa preostalih 27 vozača, među kojima je bio i hrvatski reprezentativac Natko Zrnčić-Dim, koji je imao startni broj 44, nije niti dobilo priliku spustiti se niz stazu.

Vodeći skijaš Svjetskog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal, zbog pada na Streifu je zadobio rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog koljena i za njega je ova sezona završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će san o osvajanju Velikog kristalnog globusa u ovoj sezoni ostati neostvaren...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo