GRAĐANI KONTRA ŠUKERA / 'Strašna bi šteta bila kada bi se Svetice uništile'

Posljednja dva tjedna mediji bruje o rekreacijskom centru Svetice i Hrvatskom nogometnom savezu koji je, gle čuda, baš tamo namjerio graditi nogometni kamp. Pa iako se takvi, po pravilima UEFA-e nikad ne grade usred grada, baš u ovom slučaju, pravila su se - malo prilagodila!

15.1.2014.
17:50
VOYO logo

Atletičari su podigli svoja koplja, tenisači rekete, street workoutovci vlastito tijelo, a svi zajedno svoj glas!

"Svetice za sve, tu nam je najljepše!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svih mjesta u Zagrebu, njegovoj okolici i ostatku zemlje, HNS se napikirao baš na javno gradsko tlo RC Svetice i ove godine odlučio zakupiti mjesto, porušiti sportski park i izgraditi nogometni kamp. Oštećeni? Građani-rekreativci koji koriste i plaćaju to mjesto već desetljećima, ali njih nitko ništa nije pitao.

"Radi se o natječaju davanja u zakup sportskih građevina u vlasništvu grada Zagreba. Želim javnost upozoriti, to na kraju piše sitnim slovima, da će 21. siječnja 2014., u Ilici 25, u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport biti otvorene ponude onih koji su se prijavili na natječaj, a radi se o zakupu RC Svetice", kaže košarkaš OgnjenMilas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prije svih njih je na gradska vrata pokucao DavorŠuker. Odjednom, vrlo zainteresiran za zakup i izgradnju nogometnog kampa, iako vrlo dobro zna da su čak i prema UEFA-i kampovi uvijek izvan grada. Tu uskače MilanBandić koji se s HNS-om, čini se, sve već dogovorio davno prije raspisivanja javnog natječaja.

Gradonačelnik, k tomu, navodno najednom počinje širiti priču kako je uobičajena praksa da su kampovi u centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strašna šteta bi bila kada bi se ovo uništilo. Ja osobno dolazim svaki drugi dan ovdje, po ljeti i svaki dan i moje cijelo društvo, igramo tenis. Čujem već godinama da se ne ulaže dovoljno u ovo ovdje i to namjerno da bi se upropastilo i da bi se radio upravo takav neki kamp ovdje", kaže profesor ETF-a Osijek NinoslavSlavek.

Ipak, sve njihove odluke na kraju treba odobriti gradska Skupština koja je i osigurala novac za konačno dovršenje bazena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prioriteti na Sveticama za mene i za moj klub su završenje bazena, izgradnja svih atletskih sadržaja, a onda možemo razgovarati i o nekom drugom sadržaju, pa i o kampu za nogometnu reprezentaciju", uvjerava predsjednik gradske Skupštine DarinkoKosor.

A gdje su u cijeloj priči nestali street workout, tenis i košarka? Ispali su iz natječaja, pa tako i iz Kosorovog govora. A na udaru rekreativci, njih stotine. I ne dajte se zavarati, nemaju ništa protiv kampa, samo da im zbog toga ne diraju svete Svetice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stara škola lijepog ponašanja mogla bi ponešto naučiti vođe ovoga grada koje, podsjećamo, građani plaćaju da im osiguraju bolji i ljepši život.

Iako atletičari nemaju svlačionice i adekvatnu stazu, a tenisači moraju ulagati vlastiti novac za bolje uvjete, svi su sretni u simbiozi. Mladi, stari, brzi i spori, ali zdravi. U zdravom tijelu zdrav duh, a u zdravom duhu puno smijeha. Zašto ne odustati od kampa baš na Sveticama i donijeti neku odluku zbog koje će baš svi biti sretni. Još da im se malo nabaca crvenog pijeska, kud koji mili moji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike