ŠTO ĆE BITI S HIGUAINOM: / Ovih pet igrača nisu opravdali svoju visoku cijenu, hoće li Argentinac?

Image

Gonzalo Higuain prije nekoliko dana postao je treći najskuplji nogometaš u povijesti.

30.7.2016.
9:00
VOYO logo

Juventus je za njega platio Napoliju ogromnih 90 milijuna eura. Tu je cijenu nabio je s 36 golova u 35 prvenstvenih utakmica prošle sezone i prema svemu sudeći njegov prelazak u Juventus mogao bi se pokazati pravom stvari.

Međutim, visoka cijena često zna biti teret igračima te bi oni transferom u novu sredinu zbog nemogućnosti priilagodbe doživjeli krah. Primjera je puno, a mi vam donosimo popis od pet najskupljih transfera koji su bili potpuni promašaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Edinson Cavani (Napoli - PSG, 65 milijuna eura)

Dok je igrao za Napoli Urugvajac je bio nezaustavljiv. Prelaskom u francuski ligu, koja se smatra slabijom od talijanske, očekivalo se da bi njegov učinak mogao biti još veći, no na kraju su stvari krenule na gore. U 128 utkamica za Napoli dao je 104 gola, dok je za PSG zabio 81 u 148 nastupa. Treba doduše napomenuti i da zbog Zlatana Ibrahimovića često nije igrao središnjeg napadača nego je bio na krilu, no imao je tri godine da izgura Šveđinana s njegove omiljene pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaka (Milan - Real Madrid, 67 milijuna eura)

Bio je jedan od najboljih nogometaša ns svijetu dok je igrao za Milan. To je potvrdio 2007. godine kada je dobio Zlatnu loptu. Dvije godine kasnije otišao je u Kraljevski klub. Karijeru su mu tamo obilježile ozljede, ali u četiri godine koliko je tamo proveo niti u periodu dok je nastupao nije pokazao ništa osobito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan Ibrahimović (Inter - Barcelona, 70 milijuna eura)

Njegova statistika u Barceloni nije bila loša, ali je u tom klubu proveo samo jednu sezonu. Razlog? Nije se mogao uklopiti u stil igre kojeg je preferirao Pep Guardiola. Zbog toga je dvojac bio u sukobu, a njegovo stav postao mu je problem pa se više nije želio zadržati u klubu.

Zajedno s Thierryjem Henryjem i Lionelom Messijem trebao je tvoriti napad iz snova, ali to mu očito nije bila sudbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angel di Maria (Real Madrid - Manchester United, 71 milijun eura)

Njegov transfer bio je veliko iznenađenje. Di Maria je odlučio napustiti Real nakon što je imao sjajnu sezonu iza sebe te je bio najzaslužniji što je klub stigao do desetog naslova prvaka Europe. Međutim, Real je odlučio u klub dovesti Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa pa je Argentinac uvidio da za njega više neće biti mjesta u momčadi. Prešao je u Manchester United, a sezona koju je tamo proveo bila je za zaborav pa je napustio Englesku i otišao u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačima Uniteda nikada nije bilo jasno zašto je klub toliko potrošio na igrača kojeg Luis van Gaal nikada nije iskoristio stavljajući ga na poziciju i u formaciji koja mu je najbolje ležala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Rodriguez (Monaco - Real Madrid, 75 milijuna eura)

Nakon senzacinalnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Florentino Perez odlučio ga je dovesti u Real. Klub poznat po tome što često plaća velike iznose na pojačanja nekoliko je puta obarao rekorde kada su u pitanju prijalatzni rokovi, ali ovaj put kupovina im se nije isplatila.

Kolumbijac je sigurno talentiran igrač, ali nikada se u Realu nije istaknuo. Razlog tomu mogu biti i promjene trenera. U prvoj sezoni po vodstvom Carla Ancelottija bio je standardan, no dolaskom Zinedinea Zidane izgubio je mjesto jer je Francuz dao prednost Casemiru te je promijenio način igre slavnog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih tjedana dosta se piše o njegovom odlasku iz Madrida nakon samo dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo