ŠTIMAC OPISAO KAKO MU JE BILO IGRATI PROTIV MARADONE: / 'Zbog tih stvari plašio ga se svaki branič'

Image
Foto: Screenshot

Dvojac se sreo dva puta, a obje utakmice su završile bez golova

27.11.2020.
12:34
Screenshot
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik IgorŠtimac dva puta je u karijeri igrao protiv DiegaMaradone. Upravo je to iskustvo sada podijelio na službenim stranicama Indijskog nogometnog saveza. Kao što je poznato Štimac je trenutačno izbornik te zemlje.

“Diego Maradona - ‘nogometni kralj’, legenda. Kako nekoga poput njega opisati s jednom riječju ili pridjevom. Nakon što sam toliko puta igrao u dresu reprezentacije i u toliko klubova tijekom karijere, još uvijek sam u strahu od ovog maestra. Njegov balans i ubrzanje bile su stvari kojih se plašio svaki branič. Niste ga mogli srušiti dok je trčao s loptom. Njegova dodavanja bez gledanja bila su zastrašujuća. Kad smo igrali prijateljsku utakmicu u Zagrebu duboko se vraćao po loptu i onda je savršeno slao duge lopte prema Batistuti i Caniggi. Bio je posvuda na travnjaku. Bio mi je pravi izazov čuvati ga, ali srećom odigrali smo bez golova pred 38 tisuća vatrenih hrvatskih navijača. Diegova izvedba bila je jako, jako posebna te večeri i imali smo sreće što smo s njim dijelili travnjak”, napisao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i da je još jednom ima priliku igrati s njim. Bilo je tu o Španjolskoj kada je Maradona igrao za Sevillu, a on za Cadiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tijekom sezone 1992.-1993. imao sam još jednu priliku igrati protiv njega. Bio je najveća zvijezda Seville u kojoj su tada bili Davor Šuker i Diego Simeone. Bio je glavni igrač te momčad. Hoće li Sevilla igrati dobro ili ne ovisilo je o tome kako će on igrati. Bilo nam je teško braniti se protiv njega i Šukera. Nesretna je okolnost bila da smo da smo se Diego i ja sudarili na terenu pa je morao na poluvremenu izaći. Utakmice je završila bez pobjednika i travnjak smo napustili s važnim bodom. Moram naglasiti kako sam imao sreće jer mi nije zabio gol niti u jednom od ta dva ogleda”, podsjetio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se prisjetio njihovog posljednjeg susreta u Zagrebu. Bilo je to prije četiri godine kada je Argentina u finalu Davis kupa gostovala u Hrvatskoj.

“Količina strasti koju je pokazivao dok su likovi poput Del Potra i Delbonisa igrali bila je nevjerojatna. Kad je Argentina osvojila trofej skakao je kao dijete. Nisam tada mogao pretpostaviti da će nam to biti posljednji susret. Navijali smo za suprotne momčadi, ali smo satima raspravljali o raznim temama od politike od nogometa. El Diego je ima zlatno srce. Prije nego što bi se izrazio nije dva puta razmišljao. Nakada nije razmišljao o tome kako će ga ljudi suditi. Živio je po svojim pravilima i tako je otišao. Nedostajat ćeš Diego”, završio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo