Povratak u devedesete / Srpski navijač ime Vukovara ispisao ćirilicom

Image
Foto: Screenshot (Kurir)

Vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada izrazila je šokiranost jučerašnjim incidentom na košarkaškoj utakmici između juniorki Srbije i Grčke u Vukovaru, ocijenivši skandiranje i navijanje "Ovo je Srbija i srpski Vukovar" najnovijom eskalacijom mržnje prema hrvatskoj državi koje nas vraća u vrijeme prije početka Domovinskog rata.

16.8.2013.
18:34
Screenshot (Kurir)
VOYO logo

"Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara neugodno je iznenađena i šokirana najnovijom eskalacijom mržnje prema Hrvatskoj državi, a posebno prema svemu što je Hrvatsko, u hrvatskom gradu Vukovaru, od strane pripadnika srpske nacionalne manjine", stoji u današnjem priopćenju.

U braniteljskim udrugama smatraju da se ove provokacije događaju zbog dosadašnje pasivnosti hrvatske Vlade i policije na slične događaje u Vukovaru, a posebno u Borovo selu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je nakon jučerašnjeg skandiranja procesuiran samo jedan navijač smatraju "smiješnim i tragikomičnim", te se pitaju "da li je potrebno da netko zaista izgubi glavu pa da policija počne provoditi hrvatske zakone, da počne procesuirati izgrednike, huligane, pod krinkom navijača".

"Nakon svega viđenog bez komentara ostaju političke vođe Srba u Hrvatskoj, Pupovac i Stanimirović, a svjedoci smo njihovih reakcija na daleko manje ekscese s hrvatske strane. Gospodo hrvatski političari i hrvatski građani, kada ćete već shvatiti da su u Vukovaru ugrožena prava Hrvata, mi Hrvati postajemo građani drugog reda, a vi to mirno promatrate. Dokad? Probudite se, počnite provoditi hrvatske zakone i u Vukovaru, jer vrijeme vam polako istječe", ističu udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska policija prekršajno je prijavila 23-godišnjeg Vukovarca koji je bio dio skupine koja je tijekom jučerašnje košarkaške utakmice između juniorki Srbije i Grčke na tribinama vukovarske dvorane izvjesila zastavu na kojoj je ime Vukovara bilo ispisano ćirilicom. Policija mu je zabranila posjećivanje sportske dvorane Dražena Petrovića u Vukovaru u narednih osam dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo