SRBI U EUFORIJI: / Dinamovac želi igrati za njihovu reprezentaciju; 'Ima hrvatsku putovnicu, a izabrao je Orlove...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

On je rođen u Zagrebu i ima hrvatsko državljanstvo

29.9.2020.
17:12
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dvadesetogodišnji nogometaš zagrebačkog Dinama Damjan Daničić, rođeni Zagrepčanin srpskog podrijetla, odlučio je igrati za srpsku nogometnu reprezentaciju, javljaju tamošnji mediji.

Daničić je stasao srpskom velikanu Crvenoj Zvezdi, ali je rođeni Zagrepčanin i ima hrvatsko državljanstvo. Međutim, u Zvezdi se nikada nije dokopao prve momčadi, a na Maksimir je stigao 22. siječnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretan sam, stigao sam u klub koji je trenutno najveći na ovim našim prostorima i dat ću sve od sebe. Ja sam rođen u Zagrebu te znam kakav je ovdje život, kultura i kakvi su ljudi", rekao je Daničić nakon dolaska na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Veliko iznenađenje na popisu'

On je sada je odlučio igrati za srpsku nogometnu reprezentaciju, što je izazvalo euforiju u medijima "preko granice".

Srpski tabloid Kurir tako piše: "Trese se regija. Nogometaš Dinama iz Zagreba želi igrati za Srbiju. Ima hrvatsku putovnicu, a izabrao je Orlove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kurir

Naslov na Blicu glasi ovako: "Rođeni zagrepčanin izabrao igranje za reprezentaciju Srbije. Veliko iznenađenje na popisu mlade nogometne reprezentacije", a B92 piše: "Nogometaš Dinama iz Zagreba oblači dres Srbije" i naglašava kako je njegovo ime na popisu reprezentativaca privuklo puno pažnje.

Image

Blic

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo