'NOŽ, ŽICA, SREBRENICA' / Sramotni incident zbog kojeg se Slovenija crveni

Image
Foto: Wikipedia

U subotu se u Mariboru odigrala utakmica Challenge kupa između rukometaša Maribor Branika i Gradačca. Osim rezultata (30:22) ovu utakmicu je obilježio sramotni navijački incident.

14.2.2012.
10:30
Wikipedia
VOYO logo

Susret Challenge kupa između slovenskog Maribor Branika i bosanskog Gradačca (30:22) obilježio je neočekivani i sramotni incident na tribinama kojem su kumovali domaći navijači.

Kako nam je čitatelj RTL.hr-a dojavio - samu utakmicu zasjenila su navijačka skandiranja, odnosno vrijeđanja na nacionalnoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je dobacivanja i psovki, što je karakteristično za svaku utakmicu. No, u četvrtoj minuti se, s tribine gdje su bili smješteni domaći navijači, prolomilo Nož, žica, Srebrenica. Odmah sam reagirao kod delegata koji je potom upozorio navijače da će biti izbačeni iz dvorane ukoliko takvo skandiranje ponove", kazao je službeni predstavnik RK Gradačac Mirza Taletović.

Naredbu delegata EHF-a navijači okupljeni u skupini "Maribor supporters" su ispoštovali skoro do kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko minuta prije kraja oni su ponovno skandirali Nož, žica, Srebrenica, nakon čega su izbačeni iz dvorane, dok su na parkingu ispred dvorane oštetili autobus naših navijača.

Inače, za Gradačac nastupa Rašid Osmanović koji je rodom iz Srebrenice i koji je u genocidu ostao bez svojih najmilijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotni navijački incident u njihovoj dvorani pogodio je i vodstvo RK Maribor koje se u svojem priopćenju ispričalo gostima iz BiH:

"RK Maribor Branik još jednom se ispričava svima igračima, stručnom stožeru i svim navijačima RK Gradačac zbog nekorektnog ponašanja desetorice maloljetnih navijača u vrijeme utakmice Challenge kupa između RK Maribor i RK Gradačac, odigrane prošle subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog činjenice da na utakmicama nemamo ulaznica, praktički je nemoguće kontrolirati ulaz navijača, a u budućnosti ovim pojedincima, koje smo identificirali, neće biti više dozvoljen ulazak na utakmice našeg kluba.

Naši zaštitari odradili su dobar posao i spriječili bilo kakvu mogućnost dodatnog incidenta, kada su na zahtjev delegata utakmice izbacili manju grupu pojedinaca nesportskog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RK Maribor Branik stvara budućnost kluba na sportskim i ljudskim kvalitetama igrača, a najbitnija kvaliteta navijača treba biti poštovanje sportaša, kao i ostalih sudionika utakmica.

Nama je bilo drago upoznati ljubazne sportske prijatelje RK Gradačac, s kojima ćemo se i u budućnosti sigurno susresti na sportskim parketima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što se tiče ponašanja manje grupe maloljetnih navijača, u klubu smo jako razočarani, i s najozbiljnijom mjerom osiguranja u budućnosti ćemo spriječiti ulaz ovim pojedincima na sve utakmice RK Maribor Branik.

I još jednom bi željeli priopćiti, da ovi pojedinci nisu nikakva udruga navijača RK Maribor Branik, koja je zvanično formirana sa strane kluba", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo