SRAMOTNA PRIJEVARA: / 'Bilo mi je čudno što svako malo trči na WC'

Povijest sporta pamti različite, više ili manje uspješne, pokušaje varanja kako bi se došlo do pobjede, naslova, medalje...

13.4.2015.
18:34
VOYO logo

Šahovski velemajstor Gaioz Nigalidze izbačen je s turnira u Dubaiju jer je pokušao varati uz pomoć 'pametnog' mobilnog telefona. Izbacivanje s natjecanja će vjerojatno i preboljeti, ali sada mu prijeti i 15 godina suspenzije.

Nigalidze, aktualni gruzijski prvak, igrao je protiv Tigrana Petrosiana kojem je u jednom trenutku postalo sumnjivo što njegov suparnik svako malo ide na toalet. Armenac se požalio organizatorima natjecanja koji su u toaletu pronašli mobitel skriven u roli WC-papira. Nigalidze je u početku opovrgavao da je telefon njegov, ali razotkrile su ga društvene mreže koje je šahist koristio na uređaju i na kojima je bio prijavljen pod svojim imenom. Osim toga, organizatori su na mobitelu pronašli i šahovsku aplikaciju koja je analizirala aktualni Nigalidzeov meč protiv Petrosiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nigalidze je nakon svoga poteza doslovno trčao na toalet. Primijetio sam da uvijek ide u istu kabinu, premda su i druge bile slobodne. Obavijestio sam glavnog suca o svojim sumnjama i zatražio da pripazi na njega. Nakon što je Nigalidze još jednom izašao iz toaleta, suci su ušli unutra i pronašli mobitel", opisao je Petrosian za Daily Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo