DALEKOMETNA PALJBA / Spursi posramili Miamijeve zvijezde

Image
Foto: AP

San Antonio Spursi su se približili na dvije pobjede od naslova prvaka nakon što su sinoć uvjerljivo sa 113:77 pobijedili Miami Heat, iako je ovaj sjajan rezultata zasjednila ozbiljna ozljeda njihovog najboljeg strijelca Tonyja Parkera.

12.6.2013.
8:42
AP
VOYO logo

U pobjedi koja je San Antonio dovela do vodstva od 2-1 u seriji, Tony Parker je ozlijedio preponu a u srijedu će na snimanje da se vidi koliko je teška ozljeda.

"Ne znam, nemam pojma, sutra ćemo raditi snimanje i nadam se da će to pokazati da ozljeda nije teška", rekao je Parker koji je u pobjedi pridonio sa samo šest koševa. Francuz je teren napustio u trećoj četvrtini i nakratko je ušao još jednom u igru u zadnjoj četvrtini kada je rezultata već bio odlučen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danny Green i Gary Neal su odigrali najbolju utakmicu u karijeri zabivši zajedno 51 koš za Spurse koji su se oporavili od poraza sa 19 razlike od Miamija u subotu.

Green je zabio najviše koševa na utakmici, 27, od čega su tri bile trice, dok je Neal u igru ušao s klupe i postigao 24 pogotka od čega šest trica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je neko vrijeme otkako sam pucao ovako. U nekoliko utakmica ove sezone sam dobro gađao. Ali večeras je to potpuno drugačija razina osjećaja", izjavio je Green.

Obrana Spursa ograničila je najkorisnijeg igrača NBA LeBrona Jamesa na samo 15 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"LeBron je promašio neke šuteve koje LeBron pogađa", kazao je nakon poraza Miamijev Dwyane Wade koji je zabio 16 koševa, najviše kod Heata.

"Možemo prevrtiti film unatrag i pogledati, ali uopće nisam zabrinut za njega".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio je vodio sa 11 koševa razlike nakon prve četvrtine, ali je onda pustio Miamiju da se približi na šest razlike.

Spursi su se odvojili u zadnje dvije četvrtine s nizom pogodaka na koje Miami nije mogao odgovoriti dok su Green, Neal i Kawhi Leonard poveli San Antonio u seriju od 13-0 na početku zadnje četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo NBA finale za Spurse od 2007. kada su osvojili svoj četvrti naslov prvaka, a četvrta utakmica se igra u San Antoniu u četvrtak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike