RIGOROZNO OSIGURANJE / Spriječen napad na Hrvate u beogradskoj Areni!

Pedesetak hrvatskih navijača pod jakim je osiguranjem dopraćeno u beogradsku Arenu. U dvoranu su počeli pristizati i srpski navijači. Sve ori od "Marša na Drinu", a policija je uspjela spriječiti prvi pokušaj napada srpskih navijača na hrvatske.

27.1.2012.
17:59
VOYO logo

Srbijanski mediji javljaju kako je u Areni došlo do pokušaja probijanja srbijanskih navijača do hrvatskih, koji su izolirani na svojim tribinama. Na sreću, policija je brzo intervenirala pa nije bilo većeg incidenta.

Do Beogradske arene nešto poslije 17 sati u autobusu je stigla grupa hrvatskih navijača. Autobus sa srpskim tablicama osiguravao je velik broj pripadnika policije, koji su organiziranu grupu od 50-ak navijača poveli do zapadnog ulaza.

Srbijanski mediji izvještavaju kako nikome, čak ni novinarima, nije dopušteno prići tom ulazu.

Nedugo nakon prvog, stigao je i drugi autobus, a navijači su izašli i mirno ušli u Arenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko tisuća, prema procjenama pet, policajaca uključeno je u osiguravanje ove utakmice, budući da je procjenjena kao ona 'visokog rizika'.

''Hrvatska policija se odvratno ponašala prema nama, za razliku od srpske. Hrvati su naredili to da se ljudi s kartama vraćaju sa granice", rekao je reporteru Monda jedan od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači ispred zapadnog ulaza u Arenu nervozno su reagirali na dolazak rukovodstva njihovog Rukometnog saveza . Meta uvreda i psovki bio je potpredsjednik Saveza Goran Gobac, koga su optužili da je odgovoran za vraćanje autobusa sa navijačima zagrebačkog Dinama, prenosi Mondo.

Kako bi se spriječili eventualni napadi na hrvatske navijače, duž cijelog autoputa, kao i na svim nadvožnjacima i prilazima, nalaze se patrole MUP-a Srbije.

Zabilježen je i prvi incident, ovog puta hrvatskih navijača. Srpski mediji prenose kako je zbog ljutnje na odluku policije o nepuštanju preko granice, jedna grupica BBB istrčala iz autobusa i pokušala se sukobiti sa policijom. Pritom su skandirali “'Ajmo ustaše”, “Vukovar”, “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”, a policajci su ipak uspjeli bez upotrebe suzavca primiriti strasti i vratiti ih u autobus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoranu su počeli pristizati i prvi srpski navijači, a na putu prema Areni primjećen je i konvoj od pet autobusa iz Niša. Dvoranom se ori "Marš na Drini". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo