SPREMA SE VELIKI SKANDAL NA RELACIJI HRVATSKA - BARCELONA: / Zbog ovog poteza Vatreni bi mogli tužiti Katalonce

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Katalonci će na dresu imati kvadratiće baš poput dresa u kojem igra hrvatska reprezentacija

8.12.2018.
10:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prvi dresovi Barcelone za novu sezonu po uzoru na hrvatsku nogometnu reprezentaciju već su izrađeni i od jučer internetom kruže fotografije dizajna dresa koji će, prema svemu sudeći, iduće godine nositi Messi, Suárez, Coutinho, Rakitić i društvo.

Image
INTERNETOM UPRAVO KRUŽE FOTOGRAFIJE NOVOG SPEKTAKULARNOG DRESA BARCE: /

'Izgledat će po uzoru na hrvatske'

Image
INTERNETOM UPRAVO KRUŽE FOTOGRAFIJE NOVOG SPEKTAKULARNOG DRESA BARCE: /

'Izgledat će po uzoru na hrvatske'

"Slučajno ili ne, to nije korektno. Naš bi dres i taj koncept trebao biti pod zaštitom pa nitko ne bi smio raditi tako nešto. Kvadrate je cijeli svijet vidio na Svjetskom prvenstvu, a vidio je i Modrića koji je osvojio sve što se moglo osvojiti. Naravno da to onda više nije bezazleno i da zapravo svi upiru oči u nas i žele od nas nešto uzeti, kopirati i slično", rekao je za 24 sata poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put u 120-godišnjoj povijesti kluba, dres će biti bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga. Umjesto njih Katalonci će na dresu imati kvadratiće baš poput dresa u kojem igra hrvatska reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjak upozorava i poziva na reakciju

Isti je i dobavljač opreme, Nike, koji je dobio zeleno svjetlo iz Barcelone za izradu novih dresova i tako krenuo s njima. Uzor su im, očito, bili nacionalni dresovi hrvatske, koji su popularni u svijetu i po mnogima jedan od najljepših dresova u svijetu. Nike, tvrdi Ljubičić, svejedno ne bi smio raditi ovakve stvari.

"U problemima je ako radi nešto što je već radio za nekoga pa to tobože ponavlja. Iako smo mala zemlja po broju stanovnika, nogometna smo velesila i ne može to tako ići. Baš predsjednica organizira projekt brendiranja Hrvatske, pa ti su kvadrati naš osnovni brend i ne možemo dopustiti da to netko povlači kako želi. Nikako", odlučan je Ljubičić i savjetuje Hrvatski nogometni savez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao bi intervenirati i upozoriti Barcelonu. Ako odbiju, treba ići na sud! Savez bi to morao međunarodno zaštititi kao svoj brend."

"Osvojili smo drugo mjesto na svijetu, bili smo poznati i kad nismo nešto osvajali, a sad odjedanput netko uzima naš dres pa kaže: "Ma što, kvadrati, pa to možemo i mi". Kvadrati su Hrvati, nema odstupanja. Kad imate originalni dizajn, boje nisu važne", zaključuje Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo