Split prvi put otvorio Sportske igre mladih

Na Rivi su svečano otvorene 17. Sportske igre mladih. Najveća sportska amaterska manifestacija u prošloj je godini okupila 83.374 sudionika, a iako je osnovana 1996.

11.7.2013.
10:04
VOYO logo

"Čast mi je što je grad Split, najsportskiji grad na svitu, domaćin ove godine", rekao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i dodao da je sport, po njemu, prvenstveno odgoj. No, natjecateljima je poručio da im osim dobrih rezultata, želi i što više vremena za kupanje i uživanje u Splitu.

Izaslanik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Darko Vučić naglasio je da Vlada RH, koja je i ove godine pokrovitelj Igara, oduvijek podržava ovu manifestaciju kako bi poprimila još veći i još ozbiljniji karakter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju Igara bili su prisutni i pokrovitelji bez kojih, kako je rekao predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, ne bi bilo moguće dovesti pet tisuća djece na finalna natjecanja u Split, a čestitkama na dosadašnjim uspjesima pridružio se i župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.

Najzanimljiviji dio ceremonije bio je dolazak turističkog vlaka, koji je doveo košarkaše KK Splita, nogometaše Hajduka i RNK Splita sa svojim trenerima, splitske odbojkašice te glumce Ornelu Višticu, Arijanu Čulinu i Filipa Radoša. Svi zajedno upalili su plamen, a u prigodi otvaranja ovih je dana stigla i još jedna podrška Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz poručio je da je oduševljen što će Igre okupiti tako veliki broj mladih ljudi iz cijele Europe, uključujući ih u različite sportske aktivnosti i pružajući sjajnu priliku da se izgrade novi odnosi i veze:

"Zbog toga dodjeljujem visoko pokroviteljstvo Europskog parlamenta Sportskim igrama mladih", dodao je Schulz i time otvorio novu stranicu Sportskih igara mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo