STOTINE NA RIVI / Split dočekao i pozdravio svoje olimpijce

Image
Foto: Pixsell

U Splitu je sinoć za osvajače olimpijskih odličja u Londonu i splitske sportaše na rivi organiziran svečani doček kojem je prisustvovalo nekoliko stotina okupljenih građana.

15.8.2012.
11:38
Pixsell
VOYO logo

Sestre Zaninović, Ana i brončana taekwondoašica Lucija među prvima su se pojavile na splitskoj rivi.

"Drago nam je da smo tu sa svojim sugrađanima. Sutra nam počinje odmor, kupanje i uživanje. Još smo uvijek umorne, ali eto, sutra će i to završiti, naspavati ćemo se i odmoriti, pa će sve biti bolje", kazala je Lucija dodavši da je njena medalja i sestrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj uspjeh je i Anin uspjeh. Prošle godine ja nisam bila uspješna dok je Ana osvojila svjetsko zlato. Uvijek se zajedno radujemo našim uspjesima", dodala je Lucija što je istaknula i Ana kazavši kako se "međusobno podupiru u sportu".

Zlatni vaterpolist i najbolji vaterpolo vratar u Londonu, koji je dominirao cijelim olimpijskim turnirom, Splićanin JosipPavić novinarima je rekao kako je veličanstven osjećaj stajati pred sugrađanima. O uspjehu vaterpolo reprezentacije rekao je: "Znali smo da smo jaki i da smo vjerojatno bolji od svih, ali da ćemo biti baš tako dominantni i da ćemo sve 'razvaliti' u sportskom smislu nismo baš ni mi sami očekivali. Jednostavno, igrali smo fenomenalno, kroz obranu i cijeli turnir, te savim zasluženo osvojili zlato", kazao je Pavić. Dodao je da je bila čast biti dio od ukupno 106 hrvatskih sportaša na olimpijadi u Londonu koji su se, rekao je, svi međusobno podržavali i navijali jedni za druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi zlatni vaterpolist koji je stigao na splitsku rivu bio je PetarMuslim koji je novinarima rekao da je osjećaj nakon osvajanja medalje nevjerojatan i jedinstven. "Jučer smo bili u Zagrebu i Rijeci, sada u svome Splitu. Želim uživati u ovoj publici. Mobitel mi zvoni bez prestanka. Ljudi mi stalno čestitaju. Lijep mi je naš osjećaj zajedništva i toga kako svi skupa slavimo pobjedu", dodao je.

Dogradonačelnica Splita AnđelkaVisković je izjavila da se grad raduje uspjesima sportaša i hrvatskih olimpijaca. "Posebno nam je drago da je u toj kruni uspjeha veliki doprinos dao i Split i njegovi sportaši i sportašice. "Kada su naši sportaši odlazili na Olimpijske igre govorili smo o tome da ne želimo pred njih stavljati nikakve posebne ciljeve jer su ih oni sami postavili svojim aktivnim sudjelovanjem u sportu, ali raduje nas da je Hrvatska postigla povijesni uspjeh", zaključila je Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportašima je na osvojenim medaljama čestitao i PetarSkansi, predsjednik splitskog Kluba olimpijaca i pomoćnik ministra za sport. Među sportašima su bili i brončani rukometaši IvanoBalić i JakovGojun koji nisu davali izjave, a kolege su došli pozdraviti i nekadašnji splitski vaterpolo olimpijac RencoPosinković i jedriličar IvanKljakovićGašpićBambi. U prigodnom programu, koji je uslijedio nakon obraćanja sportaša okupljenim građanima, nastupio je MarijanBan i Diktatori, GoranKaran, MatkoJelavić i grupa Ajlend band.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo