DIVLJANJE HULIGANA / Specijalci spriječili kaos na ulicama Mostara

Image
Foto: Pixsell

Skupina od oko 50 pripadnika navijačke skupine Ultrasa, navijača mostarskog Zrinjskog, napala je predvečer pripadnike specijalne policije koji su bili raspoređeni na središnjoj gradskoj prometnici, nekadašnjoj ratnoj crti između Bošnjaka i Hrvata, kako bi spriječili česte međusobne obračune.

27.5.2013.
7:43
Pixsell
VOYO logo

Pripadnici Specijalne policije u Mostaru morali su u nedjelju uporabiti suzavac i uhititi više huligana uoči gradskog nogometnog derbija između Veleža i Zrinjskog. Pripadnici navijačke skupine Ultrasa policiju su prethodno napali kamenjem, razbijali su izloge i uništili jedno policijsko vozilo, izvijestili su iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Skupina od oko 50 navijača mostarskog Zrinjskog napala je predvečer pripadnike specijalne policije raspoređene na središnjoj gradskoj prometnici, nekadašnjoj ratnoj crti između Bošnjaka i Hrvata, kako bi spriječili česte međusobne obračune. Nakon što nekolicini navijača nije dopušteno da organizirano odu na utakmicu Velež - Zrinjski, jer se radi o višestrukim prijepstupnicima, na policajce je iz skupine započelo bacanje kamenja i drugih predmeta, razbijeno je više izloga, a kontejneri od smeća su prevrnuti i izgurani na ulice. Policija je, kako bi spriječila huligane, ispalila suzavac nakon čega su se izgrednici razbježali. No i nakon toga su nastavili s razbijanjem izloga na obližnjem prodajnom centru Mepas mall.

Policija je nakon toga uhitila više, uglavnom osoba mlađe životne dobi, protiv kojih će biti podnesene prijave zbog izazivanja izgreda.

U izgredima nitko od policajaca nije zadobio ozljede, a razbijeno je vjetrobransko staklo na policijskom kombiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo