VILLA I LLORENTE ZA POBJEDU / Španjolska nadigrala Englesku

Image

Europski prvaci Španjolci svladali su na domaćem terenu ekipu Fabia Capella s 2:0, što je prvi poraz Engleza u zadnjih devet utakmica.

12.2.2009.
6:33
VOYO logo

Nogometaši Španjolske, aktualni europski prvaci, demonstrirali su renome jedne od najboljih svjetskih nacionalnih vrsta u ovom trenutku pobijedivši u Sevilli Engleze 2-0.

Prvi pogodak za Španjolce zabio je odlični napadač Valencije David Villa u 36. minuti. Na dodavanje Xabija Alonsa majstorski se oslobodio svog čuvara Phila Jagielke i matirao Davida Jamesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan je rezultat postavio centarfor Athletica iz Bilbaa Fernando Llorente u 83. minuti. Na ubacivanje Xavija Hernandeza iz slobodbnog udarca 23-godišnji je napadač zabio svoj premijerni gol za državnu selekciju.

David Beckham je izravnao rekord legendarnoga engleskog kapetana Bobbyja Moorea kada je u 46. minuti ušao u igru umjesto Stewarta Downinga, te tako upisao 108. nastup u reprezentativnom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capello je unatoč porazu bio zadovoljan prikazanim, no priznaje kako imaju još puno prostora za napredak. "Igrali smo dobro. Bilo je važno vidjeti na kojoj smo razini trenutačno. Ne samo tehnički, nego i fizički.", izjavio je engleski izbornik te dodao:

"Naučio sam puno. Vidim da imamo problema kad protivnik igra s jednim napadačem i zgusnutijim veznim redom. Imamo slabu protočnost lopte u takvim situacijama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo