JOŠ NIJE GOTOVO / Vatreni su po jednoj stvari jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali to je jučer nedostajalo

Image

Turnirska momčad bi se trebala moći vratiti i nakon ovakvog poraza, jer je pokazala da je mentalno snažna...

14.12.2022.
23:03
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u utorak s 0-3 (0-2) od Argentine u polufinalu SP-a u Lusailu, a Hrvatska Gaučosima nije mogla ozbiljnije zaprijetiti cijelu utakmicu.

Image
SUSJEDI U EUFORIJI /

Poslušajte s kojim je veseljem srpski komentator doživio golove Argentine

Image
SUSJEDI U EUFORIJI /

Poslušajte s kojim je veseljem srpski komentator doživio golove Argentine

Dalićeva postavka igre je bila jasna, izašli smo u istom sastavu kao i protiv Brazila. Kroz ovih mjesec dana Vatreni su pokazali svoju mentalnu snagu, ali jučer nisu mogli napraviti preokret kao mnogo puta do sada jer je iste mentalne snage nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom startu utakmice Hrvatska je parirala Argentini, ali se osjetila nervoza naših pojedinaca pri rezultatu 0-0. Nakon upitnog penala, Vatreni se nisu vratili jer su bili emocionalno iscrpljeni utakmicom protiv Brazila i Japana, a drugi gol je došao jako brzo.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Simbolika zamjena

Nakon što je Argentina s velikom razlikom otišla na predah, Zlatko Dalić je otvorio karte i tražio gol ulaskom Nikole Vlašića i Mislava Oršića, te naposljetku i Brune Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima je bilo zanimljivo vidjeti otvorenu Hrvatsku u sustavu 4-2-4, na što je trener Lionel Scaloni ubacio Lisandra Martineza, te se branio u sustavu 5-3-2 što je ubilo utakmicu. Ni s toliko napadača nismo mogli iz otvorene igre doći do prilike, a kada smo Messiju ponudili prostor, on je to iskoristio i kod rezultata 3-0 je došao kraj svim našim nadanjima.

Image

Simbolično je što je Marko Livaja ušao u igru pred kraj i zaigrao s Brunom Petkovićem u vrhu napada jer će nakon Mundijala sljedećih pola godine usporedbe njih dvojice, kao i do sada, biti glavni predmet hrvatskih sportskih medija. Tko ima bolji penal, koji se više trudi u obrani, tko je bolji u igri glavom, i tako u nedogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživajmo dok možemo

Zato uživajmo još nekoliko dana koliko ovo sve i traje, dok se ne vratimo u našu realnost. Vatreni su pokazali da su jedna od najboljih turnirskih momčadi u povijesti svjetskih prvenstava, te će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti naša reakcija na terenu u subotu u borbi za broncu.

Image
Foto: Igor Kralj/ PIXSELL

Turnirska momčad poput Hrvatske bi se trebala moći vratiti i nakon ovakvog poraza, jer je pokazala da je mentalno snažna, iako je baš to jučer nedostajalo da se utakmica ne prelomi upitnim penalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživajmo dok možemo i u zadnjoj bitki ove generacije, jer u sljedećem ciklusu koji kreće već u ožujku tko zna u kakvom ćemo biti sastavu i hoće li u njemu biti ovoliko karakternih igrača, naših heroja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo