JESU LI U PRAVU? / Ugledni talijanski list se ne može prestati čuditi Daliću i njegovoj odluci: 'Na SP ne vodi velikana'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Talijani se čude Daliću zbog nepozivanja jednog nogometaša u reprezentaciju

1.11.2022.
9:43
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio širi popis nogometaša koji će putovati u Katar na Svjetsko prvenstvo. No, samo dan prije objave našao se u problemima jer je s popisa zbog ozljede koljena otpao Lovre Kalinić.

Image
NAPOKON IGRA /

Talijani oduševljeni zaboravljenim Hrvatom, hvale ga na sva usta: Može li u posljednji tren 'kupiti' kartu za Katar?

Image
NAPOKON IGRA /

Talijani oduševljeni zaboravljenim Hrvatom, hvale ga na sva usta: Može li u posljednji tren 'kupiti' kartu za Katar?

Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru održat će se u ponedjeljak 14. studenoga, a u srijedu dva dana kasnije igramo sa Saudijskom Arabijom u 18 sati. Bit će to generalna proba za Mundijal koji počinje 20. studenoga (nedjelja - otvaranje), a završava 18. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širi popis igrača za SP u Kataru:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo
Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Josip Mišić Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Nema velikana'

Talijanski Calciomercato komentirao je širi popis našeg izbornika, a posebno im je u oko upao jedan detalj. Naime, Talijani ističu da na popisu vice-prvaka svijeta ima mjesta za čak pet igrača iz Serie A, ali da "nedostaje velikan". Dalić će 13. studenog odrediti konačnih 26 igrača koji putuju u Katar.

"Na popisu je pet igrača iz talijanske lige: Erlić iz Sassuola, Pongračić iz Leccea, Brozović iz Intera, Pašalić iz Atalante te Vlašić iz Torina. No, mora se primijetiti da u reprezentaciji Hrvatske nema mjesta za velikana Antu Rebića iz Milana, koji je izbačen iz reprezentacije", pišu Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, Rebić je bio jedan od ključnih igrača u Rusiji 2018. godine te je pokrivao poziciju koja je jedan od najvećih problema Vatrenih - desno krilo. Dalić je zvao Rebića i na EP 2021. godine, nakon kojeg je napadač Milana kritizirao izbornika putem Instagrama. Od tada ga je Dalić "prekrižio" te ne igra za Hrvatsku.

"Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L + M), da napravimo nešto (puno) više na ovom Europskom prvenstvu. Nakon svega, nije ni bitno tko je 'krivac'. Činjenica je da smo zadnje dvije-tri godine…", slijedio je emotikon izmeta. Ante je objavu pobrisao, ali se nikada nije ispričao izborniku te je sve ostalo na tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Rebić je za Hrvatsku odigrao 42 utakmice te je postigao tri pogotka uz četiri asistencije. Prošle sezone nije bio pravi te je u većini slučaja grijao klupu Milana. Ove se sezone vratio u formu te je standardan igrač Piolijeva Milana. Skupio je deset nastupa te je zabio tri i namjestio još dva pogotka.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo