PUKNI PUŠKO / Brazilci se poigrali s 'famoznom' srpskom reprezentacijom: 'Orlovi' prizemljeni i vraćeni u stvarnost

Image
Foto: Profimedia

Richarlison s dva gola u 11 minuta donio pobjedu Brazilcima

24.11.2022.
19:22
Profimedia
VOYO logo

SP u nogometu - Katar 2022.

Brazil - Srbija 2-0

BRAZIL: Alisson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Sandro - Casemiro, Paqueta; Raphinha, Neymar, Vinicius - Richarlison

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, Mladenović - S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović

Uz odličnu igru s 'pola gasa' u drugom poluvremenu nogometaši Brazila svladali su "famoznu" Srbiju 2-0 (0-0) u utakmici prvog kola skupine G svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NITKO KAO ONE /

Tri zanosne Srpkinje napravile lom na tribinama Lusail Iconica: Svi slušate doma ove slavne Beograđanke

Image
NITKO KAO ONE /

Tri zanosne Srpkinje napravile lom na tribinama Lusail Iconica: Svi slušate doma ove slavne Beograđanke

Piksi imao plan i viziju, ali...

Srpski izbornik Dragan Stojković ‘Piksi‘ iznenadio je danas odabirom prvih 11 za sraz sa Selecaom, jednim od favorita Mundijala. Mnogi su u Srbiji očekivali da će između Mitrovića i Vlahovića izabrati napadača Juventusa, ali on se odlučio za 28-godišnjaka iz Fulhama koji trpa.

Srbi (bili) u euforiji

Inače, Srbi su bili u euforiji i govorili kako je ovo za njih velika, povijesna utakmica u kojoj idu iznenaditi momčad koja u svom rosteru za SP ima čak 9 napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji je, naime, vladalo mišljenje da su oni pritajeni favoriti ovog SP i u tom smislu je bio zanimljiv njihov ogled na Lusailu.

Selecao pokazao moć i sa pola snage

Na kraju balade iliti sambe, Selecao se poigrao sa Piksijevim nogometašima. Srpski izbornik uvrstio je čak sedam veznjaka u momčad kako bi napravio ravnotežu, ali to mu nije pomoglo. Brazilci su dominirali i na kraju dobili 2-0, a moglo je biti i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Richarlison je u 62. i 73. zabio, a drugi gol škaricama najljepši je gol dosad na SP-u. Richarlison si je majstorski podigao loptu i opalio ju škaricama, neobranjivo za Milinkovića- Savića koji je branio jako dobro.

Brazilci su imali 24 udarca, od toga 10 u okvir gola. To je najviše dosad na SP-u. Srbi su, s druge strane, imali tek tri pokušaja, niti jedan u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom gotovo cijele utakmice Brazil je dominirao i napadao, no u prvom poluvremenu ti su brazilski naleti bili mahom sramežljivi i ne odveć opasni po Srbiju koja se uspješno branila.

Srbija krenula po izjednačenje

Brazil je agresivnost pojačao u drugom poluvremenu te je bio sve opasniji po srpsku obranu i vratara. U 60. minuti Alex Sandro je gromovito pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije Brazil je poveo. Vinicius je pucao, srpski vratar Milinković-Savić odbio, ali samo do Richarlisona koji je jednostavno pogodio za vodstvo svoje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se igra potpuno rasplamsala jer je Srbija krenula po izjednačenje i bivala je sve opasnija po brazilskog golmana Alissona. No, na još je ljepši način Richarlison zabljesnuo u 74. minuti kada je volejom, u padu, maestralno zabio za 2-0. Sam sebi je majstor nabacio i zabio jedan od najljepših golova ikad na SP-u...

Razigrani Brazilci do kraja su pogodili gredu (Casemiro) i imali još nekoliko prilika, ali se rezultat više nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja utakmica prvog kola natjecanja po skupinama

Bila je ovo posljednja utakmica prvog kola natjecanja po skupinama. Ranije je u ovoj skupini G Švicarska bila bolja od Kameruna s 1-0 pa su na vrhu ljestvice Brazil i Švicarska s po tri boda, dok Srbija i Kamerun imaju nula.

U drugom kolu, u ponedjeljak 28. studenoga, igraju Kamerun - Srbija i Brazil - Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica.

73' - GOOOL - Kakva golčina Richarlisona, jao kako je ovo sjelo... Čudesno je Richarlison zabio škaricama, a Vilnicius je dodao vanjskom kako ga je Luka Modrić učio. Richarlison si je podigao loptu i opalio ju škaricama, neobranjivo za Milinkovića- Savića. Ovo je drugi gol brazilske devetke na utakmici. OVDJE pogledajte golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - GOOOL - Silno veselje Brazilaca, kompletna klupa je otrčala u zagrljaj. Ali, moramo prije potvrditi gol, sumnjiv je bio položaj Richarlisona. Ipak je sve u redu. Richarlison je zabio.

56' - Deset udaraca Brazilaca, 4 u okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i odmah je Milinković - Savić morao spašavati svoju mrežu.

47' - Kraj prvog dijela. Nismo dobili spektakl kojem smo se nadali, ali nadamo se boljem nogometu u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Odlična akcija Brazila, peta nakon kornera i ubacivanje, ali spašavaju Srbi svoju mrežu.

24' - Piksi je šestoricu veznjaka stavio u prvih 11, Brazil nominalno samo dva, ali tu su zato napadači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Brazilci imaju nešto malo veći posjed lopte u nogama.

14' - Nakon žestokog početka utakmice u kojem su Brazilci odmah pokazali napadačke ambicije i namjere, Srbi su se sredili. Pavlović igra hrabro, stalno je u duelu. Dobio je i žuti doduše zbog rušenja Neymara, ali mora pristupiti ovakvoj utakmici snažno i bezobrazno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

1' - Počela je utakmica.

18.46 - Srpski izbornik Dragan Stojković ‘Piksi‘ iznenadio je odabirom prvih 11 za sraz sa Selecaom, jednim od favorita Mundijala. Mnogi su u Srbiji očekivali da će između Mitrovića i Vlahovića izabrati napadača Juventusa, ali on se odlučio za 28-godišnjaka iz Fulhama koji trpa. Inače, Srbi su u euforiji i govore kako je ovo za njih velika, povijesna utakmica u kojoj idu iznenaditi. U Srbiji vlada mišljenje da su oni pritajeni favoriti ovog SP i u tom smislu bit će zanimljiv njihov ogled na Lusailu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo