'MORAMO RAZMIŠLJATI O JEDNOJ BITNOJ STVARI' / Poznati nogometni stručnjak otkrio nam je slabost Argentine: Dvojicu igrača, uz Messija, istaknuo je kao prave opasnosti

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Poznati hrvatski nogometni stručnjak Igor Pamić za Net.hr komentirao je današnju utakmicu Argentine i Hrvatske

13.12.2022.
7:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Da, lijepo je to napisati i ponovno pročitati. Danas Vatrene očekuje Dan D i ponovno imaju priliku ispisati povijest, iako su to već i napravili. Svoju novu priliku za prolazak u finale tražit će preko Argentine s kojom smo se susreli i prije četiri godine u Rusiji kada su ih Vatreni uspješno 'razbili' 3:0.

Poznati hrvatski nogometni stručnjak Igor Pamić komentirao nam je današnju utakmicu i uvjeren je u pobjedu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najavljujem utakmice cijelo prvenstvo i sada ću, za razliku od ostalih utakmica, reći da imamo bolju momčad od Argentine. Moramo biti ponizni, kao što su naš izbornik i cijeli stožer, i treba cijeniti momčad Argentine. To je reprezentacija koja ima Messija i s njima uvijek vreba velika opasnost. Ali, ne znam kako će oni nama parirati u igri", govori nam Pamić.

Image
RUSIJA JE NAJSVJEŽIJA /

Sjećate li se svih međusobnih dvoboja Hrvatske i Argentine? Messijev prvijenac, gol legende Rijeke i Rebićev volej

Image
RUSIJA JE NAJSVJEŽIJA /

Sjećate li se svih međusobnih dvoboja Hrvatske i Argentine? Messijev prvijenac, gol legende Rijeke i Rebićev volej

Igra na granici incidenta i veliki Messi

Kaže kako će ova utakmica definitivno biti drugačija od svih koje su do sada igrali Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo razmišljati o jednoj vrlo bitnoj stvari. Prvi put ćemo se susresti s reprezentacijom pune energije i strasti i željom, kao što imaju naši. Tu nećemo biti ovaj put u prednosti i oni nas neće podcijeniti. Ovo će biti čvrsta utakmica, čak bih rekao i, s obzirom na to kako Argentinci igraju, na granici incidenta. To bi trebalo ići u našu korist i u našem smjeru i trebali bi se nametnuti."

Glavno pitanje, naravno, je kako zaustaviti velikog Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo dignuti Messija, ostavit ga bez lopte i što više biti opasni i da gospodin Messi što manje ima loptu u nogama. Po meni je on najveća, a možda čak i jedina opasnost. Igrača oni nemaju jedan na jedan kao što na primjer ima Brazil tako da se to može bez problema iskontrolirati. Treba se dosta pripremiti i za prekide igre jer tu mogu biti opasni", kaže nam Pamić, ali otkriva kako Argentina ima još dvije opasnosti, osim Messija.

Slabost koju Vatreni mogu iskoristiti

"Volio bih da ne igraju, kao što nisu igrali ni prošlu utakmicu, Ángel Di María i Lautaro Martínez. Martínez je opasan igrač, opasan napadač, zna zabiti, dosadan je, razvlači obranu i težak za čuvanje. Di María je igrač koji ima iskustva igranja takvih utakmica, ljevak je, ima strahovit ulazak unutra, ali ne može više tako jednostavno proći. To su dvojica igrača koja su prošli put bili na klupi i koje bi trebalo jako pripaziti, iako bih volio da ne igraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina ima i jednu slabost koju upravo Hrvati mogu iskoristiti.

"Najveća njihova slabost je prevelika agresivnost. Naša momčad igra fantastično na rubu, a njihovi idu na te provokacije ležanja i više su na granici faula, a ne na granici lopte. Tu moramo pripaziti, ali to možemo pretočiti u jednu veliku prednost, a pogotovo ako im uzmemo loptu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda u 90 minuta

Pamić je siguran u prolazak Hrvatske u finale, i to u 90 minuta.

"Ja ne znam zašto sam uvjeren da ćemo mi sutra pobijediti, ali mi izgledamo fantastično. Mi se samo trebamo postaviti kako trebamo. Nismo stvarali previše šansi, ali smo dovoljno opasni da možemo pobijediti svakoga. Vrlo je bitno da smo naučili pobjeđivati. Nas neće ni jednoga trenutka uhvatiti panika bez obzira na to kakav rezultat bio i koliko god se minuta igralo. Ali očekujem pobjedu, nakon dugo vremena, u 90 minuta i uvjeren sam u nju", kaže uvjereno Pamić, a rekao nam je i što očekuje u drugom polufinalnom susretu između Francuske i Maroka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio bih neozbiljan kada ne bih rekao da je Francuska favorit. To je polufinale i nema opuštanja. Maroko može biti opasan, ali ako Francuska to ozbiljno shvati, a siguran sam da hoće, onda Maroko ima vrlo male šanse."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo