BOŽE POMOZI / Obavili smo simulaciju Svjetskog prvenstva i možemo samo reći - Hrvatsku čeka pakao! Pogledajte s kim se sudaramo do finala ako prođemo skupinu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom

5.4.2022.
10:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima, a ako Hrvatska osvoji prva dva mjesta u skupini, onda u osmini finala ide na prve dvije momčadi iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te pobjednik dvoboja Kostarike i Novog Zelanda.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Simulacija skupine

Hrvatska će, potencijalno, imati jedan od najgorih puteva do finala, barem ako je za vjerovati simulaciji koju smo napravili. Pokušali smo što realnije odrediti rezultate i ishode svih skupina na Svjetskom prvenstvu, a Hrvatska je tako završila na drugom mjestu skupine F, s dva boda manje od Belgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kažemo, pokušali smo što realnije odrediti ishod skupine pa smo tako pridodali i jedno neugodno iznenađenje u skupini, odnosno remi Hrvatske s Kanadom i Belgijom. Hrvatska, na kraju prolazi skupinu s pet bodova, Belgija završava sa sedam, a Kanada, koju mnogi smatraju autsajderom, ali ujedno i nagaznom minom skupine, završava na trećem mjestu s četiri boda.

Pakao u nokaut-fazi

Međutim, ono što čeka Hrvatsku ako završi na drugom mjestu, što joj prognoziraju i brojne kladionice, jest čisti pakao. Uz rasplet skupine F, odradili smo i rasplet ostalih skupina, također što smo realnije mogli, uz pokoje iznenađenje. Hrvatska tako u osmini finala igra protiv Španjolske, a onda se križa s boljim iz ogleda Brazila i Urugvaja. Prema našoj procjeni, ako prođe Španjolce, Hrvatska će se sudariti s Brazilom. Ako nekim čudom prođe i njih, a Brazilci su prvi favoriti Mundijala, čeka ih u najboljem slučaju SAD, a u najgorem Argentina, Francuska i Nizozemska. Dakle, ako se naša simulacija pokaže točnom, bit će to gotovo nemoguća misija. No, tu smo da prkosimo izgledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo